Home » Shiverburn – Popei (Eindhoven) 05/09/2014

Shiverburn – Popei (Eindhoven) 05/09/2014

door Wendy Steenmans
230 views 6 minuten leestijd

Vanavond is het de avond voor Shiverburn. Zij zullen hun EP One Step Closer presenteren. Roast verzorgt het voorprogramma. Redelijk op tijd begeef ik mij naar Eindhoven om voor aanvang van de EP release nog een hapje te eten. Al snel komen nog meer bekenden Popei binnen gewandeld. Dit wordt een gezellig avondje.
roast-20140905-011Wanneer Roast hun set begint is de zaal nog lang niet gevuld. Altijd jammer als een band voor weinig publiek moet spelen. Roast speelt een set met alleen maar covers. De set verloopt niet hélemaal vlekkeloos en vertoont wat elektrische mankementen. Stem van frontman Martijn moet even opwarmen maar kan daarna laten horen uit welk hout hij gesneden is. De zaal krijgen ze niet helemaal mee ondanks dat de band toch enthousiast is op het podium. Drummer Roger zit ook in de lappenmand, door een kaakoperatie kan hij helaas niet spelen. Roast blijft niet bij de pakken neer zitten en zorgt voor twee vervangers. Een van die drummers is Luigi van Shiverburn. Ondanks de mankementen hebben zij het zeker niet slecht gedaan.
shiverburn-20140905-001Tijdens de ombouwtijd is het gezellig aan de bar. Biertjes vloeien rijkelijk en het is inmiddels al gezellig druk.
Bij binnenkomst in de zaal is deze een stuk voller dan bij Roast. Duidelijk is het dan ook voor wie deze mensen gekomen zijn. Shiverburn heeft in hun korte tijd dat zij bestaan een flinke fan base weten op te bouwen, dat belooft dus alleen maar goeds. Er wordt een promo filmpje geprojecteerd hoe de EP tot stand is gekomen. Wanneer deze klaar is steekt de band van wal met Explanation. Bij dit eerste nummer laat Shiverburn een flinke pot rock met ballen horen die niet van plan is je ook maar één seconde los te laten. Dit nummer is ook tevens het eerste nummer op de EP. In de bio van de band is terug te vinden dan zij hun inspiratie vinden in bands als Paramore, Alter Bridge en Nickelback. Deze invloeden zijn duidelijk terug te horen en dat is zeker niet slecht. Vergeleken worden met dit soort bands is niet niks. Ook zangeres Sanne Heuyerjans laat horen dat zij een set flinke stembanden in haar bezit heeft waar ze flinke stunten mee uit kan halen.
J100Om het even over de EP One Step Closer te hebben. Bij een eerste release kom je als band allerlei obstakels tegen die overwonnen dienen te worden. Vaak is dit ook te horen in de opname kwaliteit. Vaak kiest een band daar voor de makkelijkste weg die helaas niet altijd de mooiste is. Gelukkig heeft Shiverburn dit niet gedaan en hebben zij nu een juweeltje van een EP op zak. Prachtig gemixt en zuivere professionele opnames. Een vol geluid is hier wel het sleutelwoord.
De EP telt vier nummers die een hoog meezing factor hebben maar dan elk op hun eigen manier. Over de opener van het album heb ik het net al gehad dus nu verder met de titel track, One Step Closer. Dit nummer is een stuk rustiger maar wel met een heel hoog Paramore gehalte. Ook al is het nummer een stuk rustiger toch is er ruimte voor een paar stevige gitaarriffs. Dit smaakt naar meer! Gelukkig krijg ik nog twee nummers voor mijn kiezen. Het derde nummer Last One Standing heeft dan weer een hoog mee spring en zing gehalte wat dit een uitermate dansbaar en meezing nummer maakt. Ook live gebeurt dit en dat is voor een band natuurlijk leuk! Als afsluiter van de EP vind ik het nummer Fighters. Dat Shiverburn vechters zijn hebben ze al bewezen. Fighters laat het karakter van de band horen. Lekker jong en up tempo gassen zij door dit nummer. Flink de buik erin door de pakkende gitaarriffs. Dat is ook precies wat Shiverburn zal gaan doen. De wereld veroveren! Met smart kijk ik dan ook naar een volwaardig album en hopelijk laat dit niet lang op zich wachten.
In de set die zij vanavond spelen zijn alle nummers opgenomen van de EP maar ook een cover van Katy Perry’s Dark Horse. Een knap staaltje werk om van een top 40 nummer een stevig rock nummer te maken waar ze nog goed mee weg komen ook. Als extra krijgen ze versterking van de kleine grote meid Isa. Zij mag mee komen dansen op het podium. Ze weet zonder moeite het publiek om haar vinger te winden en geniet met volle teugen van haar drie minuten roem.
shiverburn-20140905-023Gedurende de set geniet Shiverburn met volle teugen. Ze zoeken de interactie op met elkaar maar ook zeker met het publiek. Mee zingen of springen worden gewillig opgevolgd. de band geniet hier van en worden beloond voor hun harde werk om deze release show waar te maken.
De set vliegt veel te snel voorbij en al snel wordt het laatste nummer aangekondigd. De band krijgt niet eens de tijd om van het podium af te gaan want het publiek wil meer. Gelukkig krijgen we nog één extra nummer, Invincible. Het eerste nummer wat de band ooit schreef, mooi om met je eerste nummer de avond af te sluiten.
Shiverburn mag trots op zichzelf wezen en hebben hier een pracht avond neergezet waar ze met veel lof op terug mogen en zullen kijken. Top avond! Mijn complimenten! Een fijne eerste kennis making met deze band en dit zal zeker niet de laatste keer zijn dat ik deze band live zal zien.
Line Up:
Sanne Heuyerjans – zang
Erwin Jongenelen – gitaar
Martijn de Lauw – gitaar / achtergrond zang
Luigi Nabuurs – drums
Gerrit Meulendijks – bas gitaar 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00