Home » Sky Empire – The Dark Tower

Sky Empire – The Dark Tower

door Edwin Knip
239 views 2 minuten leestijd

Overweldigende gitaarpartijen op dit album boordevol progressive metal.
The Dark Tower is het debuutalbum van Sky Empire, een band die ontstond uit de resten van Core Project. De vierkoppige band bestaat uit zanger Jordan Ivanov, gitarist Drazic Lecutier, toetsenist Tom Hobson en drummer Remi Jalabert. Muzikale inspiratie haalt de band uit ouder werk van onder andere Deep Purple, Rainbow, Iron Maiden, Yes, Rush, Pantera en Dream Theater.
De basis van de nummers liggen in de gitaarpartijen en dat is niet zo verwonderlijk. Gitarist Lecuatier is de belangrijkste schrijver binnen de band. Beïnvloed door de zware melodische riffs van Dimebag Darrell ontwikkelt hij zijn eigen speelstijl. Zwaar en melodieus dat in een progressief jasje wordt verpakt, en daar hebben we de basis van Sky Empire’s geluid.
Zanger Ivanov laat op dit vijf nummers tellende debuut zijn stem volop variëren. De vocalen gaan van agressief hard naar rustig en intiem in de ballads. Hij geeft aan dat zangers als Steve Perry, Ronnie James Dio en Bruce Dickinson zeker hun invloed hebben gehad op zijn stemontwikkeling. Toetsenist Hobson weet zulke magistrale geluiden tevoorschijn te toveren dat een bassist niet nodig is binnen deze band. Hij is een virtuoos artiest en haalt zijn inspiratie uit Opeth, Stratovarius en Symphony X.
Het hele album duurt bijna tachtig minuten en telt slechts vijf nummers. Het zijn lange, uitgerekte nummers waarbinnen de band regelmatig verspringt naar een andere versnelling of een andere muzikale wending kiest. The Wind The Sand The Stars eindigt met een indrukwekkende drumpartij waarna Champions Of Light langzaam aanzwelt met een flinke gitaar riff. De nummers lopen op het album mooi in elkaar over. Hoogtepunt is het laatste nummer, The Dark Tower dat bijna een half uur duurt. Het nummer is veelzijdig en blijft verbazen. Ook hier gaat het van agressief hard naar intiem rustig, het is een genot om naar te luisteren.
Met deze vijf sterke composities drukt Sky Empire meteen een stempel. Zonder aarzeling en vol zelfvertrouwen komen de nummers bij de luisteraar, een meer dan uitstekend album waar zeker een vervolg op moet komen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00