Home » Splendid – Paard van Troje (Den Haag) 29/05/2014

Splendid – Paard van Troje (Den Haag) 29/05/2014

door hilde@rockportaal.nl
206 views 4 minuten leestijd

SplendidEen thuis wedstrijd voor de Haagse pop, reggae maar ook een vleugje hiphop band, beter bekend als Splendid! Dit optreden is de afsluiter van de “We Love Spring Tour”, maar Splendid staat gelukkig ook in de zomer op verschillende festivals. De band is in 2001 opgericht dus al een tijdje actief in Nederland, maar ook in het buitenland hebben ze al op het podium gestaan. Denk dan aan festivals zoals Sziget in Budapest en Reeperbahn in Hamburg. Vandaag dus lekker in home-town Den Haag! Maar een erg leuke band zoals deze kan natuurlijk niet zonder voorprogramma.
Vandaag mag Playground Zer0, die ook een thuis wedstrijd spelen, aftrappen. Het zijn drie mannen die na het te lang spelen met een drumcomputer tot de magie van de dansvloer zijn gekomen. Ze hebben nog niet al te lang geleden een plaat genaamd: “The Remixes, Electric Lemonade” uitgebracht.
De toetsenist van deze band is dan ook een van de toetsenisten bij Splendid. Wat het natuurlijk wel een stuk interessanter maakt om samen het podium te delen! Al begint het geheel wat later dan gepland, om vijf voor half negen mag de spits maar ook het dak er dan toch echt af!
Aftrappend met hun nieuwe track “Electric Lemonade” lijkt het publiek inderdaad klaar te zijn om het dak van het Paard van Troje er af te halen vanavond. De hele zaal stuitert al vanaf moment één, al is de zaal nog niet helemaal vol. Hierna volgt een dikke remix van het nummer “Say Oeh Lala” van The Wiseguys evenals nog verschillende andere bekende deuntjes in de remix zoals “Ain’t No Mountain High Enough”. Ook zingt een van de heren een stuk solo als aanvulling op de muziek.
Vlak voor het einde van dit swingende maar ook knallende optreden wordt het publiek gevraagd of het nog een beetje warmer kan. Met andere woorden, zijn jullie al opgewarmd? Ze gaan nog even door voordat ze de microfoon weer af moeten geven aan de volgende band.
Playground Zer0 krijgt uit eindelijk maar iets meer dan een half uur om het publiek op te warmen, maar dit is erg goed gelukt. Dansbare ritmes waarvan de stijl erg goed aansluit op die van Splendid. Maar nu is het toch tijd voor de band waarop het hele publiek heeft staan wachten, Splendid. De optreden is uitverkocht en daardoor is de zaal propvol!
De eerste paar tracks zorgen ervoor dat de hele dansvloer los gaat! Nummers als “Love Is” en “Don’t Believe” maken het compleet!  Om even wat af te koelen speelt zanger Patrick Schmitz op zijn akoestische gitaar het nummer “Heart Beat”, onder begeleiding van de band natuurlijk. Even wat afwisseling omdat tot nu toe elk nummer een spring nummer is geweest. De sfeer is super en het publiek lijkt er erg veel zin in te hebben.
Patrick zegt tegen het publiek dat na een paar maanden touren hij toch weer blij is om terug te zijn in zijn hometown Den Haag en te mogen spelen vanavond! Vooral om dan ook weer naar het strand te kunnen gaan, gelukkig gaat daar het volgende liedje ook over. Lets get down to “The Beach” today!
Tijdens het optreden steelt Patrick af en toe telefoons van mensen in het publiek die het optreden filmen. Om dan even vanaf het podium te filmen. Echt heel erg leuk! Hij maakt hiermee ook menig “nog niet overtuigd publiek” met zekerheid fan!
De band gaf ons een primeurtje, hun nieuwe single “Back in the days”. Het maakt gewoon eigenlijk niet uit welk liedje de band speelt, op elk nummer maakt de gehele zaal er een feestje van. Van boven tot onder van links tot rechts, iedereen staat te springen, dus ook dit nieuwe nummer is een groot succes!
Om er nog een schepje bovenop te doen, is het volgende nummer dan ook de bekendste van allemaal.  “Again” mag natuurlijk niet ontbreken! Even later wordt het publiek gevraagd om van links in de zaal, naar rechts in de zaal te lopen. Waardoor het hele publiek dus beweegt. Iedereen doet mee, al wordt iedereen op het balkon verzocht dit niet te proberen. Om het af te maken wordt het gehele publiek zo nu en dan gedoucht met een glas bier, want het vast houden van je beker is best moeilijk in deze bewegende menigte.
De zanger is al veel aan het woord geweest, voor de afwisseling komt er nu een saxofoon solo, maar om deze uit te voeren moet eerst het hele publiek een pad in het midden vormen. Hier gaat hij al spelend doorheen lopen, sommige mensen in het publiek vormen een tunneltje terug richting het podium. Ondertussen geeft de zanger wat mensen in het publiek een hand. Nu de saxofonist weer uit het publiek is geklommen word gevraagd om het pad vrij te houden. Dit keer niet om er nog een band lid doorheen te laten lopen, nee dit keer mag iedereen weer gaan feesten.
Er zijn nieuwe maar ook oudere nummers gespeeld en iedereen lijkt zich kostelijk te hebben vermaakt. Iedereen ook de mensen die op de balkons staan hebben feest. Echt een aanrader voor de mensen die de band nog nooit gezien hebben en wel van een feestje houden!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00