Home » Superhero Status + Ragepyre + Wisdom In Chains – Blue Collar Hotel (Eindhoven) 12/08/2018

Superhero Status + Ragepyre + Wisdom In Chains – Blue Collar Hotel (Eindhoven) 12/08/2018

door Jochem van der Steen
205 views 2 minuten leestijd

Ook al moet je maandag weer werken, er is geen reden om niet naar deze mooie bandjes te gaan kijken in de mooie zaal van het Blue Collar Hotel. Het is namelijk een matinee, jawel… Lekker in de middag zodat je de gedronken biertjes rustig kunt laten bezinken voor je weer moet opstaan de volgende dag.
Opener Superhero Status heeft Eindhovense roots. De opkomst is nog een beetje matig, maar al te veel trekken deze heren zich er niet van aan. Met de nodige humor brengen ze hun hardcore met wat melodische invloeden.
Uit Hellmond zien we vervolgens Ragepyre. Met hun originele combinatie van sludge, hardcore en thrash zetten ze een boeiend optreden neer. Het is allemaal lekker donker en smerig (zowel qua geluid als tekst) en het feit dat de zang door alle drie de bandleden wordt afgewisseld zorgt voor extra spanning en variatie.
Dat echter Wisdom In Chains de absolute hoofdact is blijkt snel genoeg als je ziet hoe vol de zaal is geraakt. Deze band heeft enige Nederlandse roots omdat hun eerste samenstelling nog in Maarten (uit Daredevil) een Nederlands bandlid had. Intussen is de bezetting volledig Amerikaans, maar ze eren die achtergrond nog wel even en zijn werkelijk vol lof over het Sound of Revolution festival in Eindhoven en beloven daar ook dit jaar rond te hangen.
Wat deze band zo groot maakt is dat ze net die persoonlijke touch aan de hardcore sound geven die elk nummer herkenbaar maken. Mad Joe Black, hun indrukwekkende frontman eert regelmatig andere bands die meewerkten aan hun album en doet een shout-out naar zijn kids en families, leuk ook omdat een aantal fans ook hun kinderen meegenomen hebben. Hardcore met een ziel!
Het muzikale talent weet de vervangende gitarist (de oorspronkelijke is er niet bij vanwege family issues) te illustreren door op commando niet alleen een stukje Slayer, Metallica en Hendrix te spelen maar ook… The Golden Earring!
De moshpit is bescheiden maar ruig, de nummers worden lekker meegezongen wanneer Joe Black de microfoon de fans even presenteert. En hoe lekker is het een hardcore show eens te bekijken met een biertje uit het glas.
Dit is waar hardcore het beste tot zijn recht komt, lekker klein zaaltje, fijne mensen en goed geluid!
 
Met dank aan Brendy Wijdeven voor de foto’s!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00