Home » Tarantino – Rambler (Eindhoven) 13/04/2013

Tarantino – Rambler (Eindhoven) 13/04/2013

door Patrick Spruytenburg
164 views 2 minuten leestijd

Vanavond is het zware kost in The Rambler: met achtereenvolgens Lockdown, Hilton Dive en Tarantino staan er 3 hardcore bands op het podium. Dat dit genre allesbehalve mainstream is, is te concluderen aan de opkomst: leeg is het niet te noemen, maar het is ook verre van vol. Toch laat een blik over de bezoekers de indruk achter dat de aanwezigen wel bewust de weg naar deze kroeg gekozen hebben: geen verdwaalde gasten die een luchtig stukje muziek verwachten en binnen no-time gillend de weg naar buiten zullen zoeken, maar een vertegenwoordiging uit ‘the scene’ die weten wat hun te wachten staat. Over het algemeen zijn dit voortekenen voor inside feestjes met underground karakter, prima vooruitzichten dus!
8703937789_e2396c45d5_zDe verwachtingen worden waargemaakt als er met een minimum aan geouwehoer en ombouwtijd een maximum aan speeltijd en decibellen geproduceerd wordt. Het optreden van Lockdown kenmerkt zich door een no-nonsense hardcore sound. Geen muzikale experimenten, geen kruisbestuivingen van diverse (afgeleide) stromingen, maar gewoon rechtoe-rechtaan hardcore. Hilton Dive gaat een stapje verder: zij schuwen zich niet om hun hardcore met metalcore maar ook thrash metal te mengen. Het optreden gaat duidelijk een stapje verder: naast harder is het ook rauwer maar vooral diverser. In ieder geval duidelijk anders. Afsluiter Tarantino laat binnen no-time merken dat zij de overtreffende trap van de avond zijn: muzikaal gezien is het een versmelting van vele gerealeerde genres tot een snoeihard eindresultaat. Maar wat het meest kenmerkend aan het optreden is, is de tomeloze energie waarmee er meer in het publiek dan op het podium gespeeld wordt: de publieks participatie factor is maximaal. Hun poging om een extreem optreden neer te zetten mag dan ook weer (ja, ik heb ze al eerder gezien) als bijzonder geslaagd genoemd worden.
Feit blijft dat alle drie de bands zulk een optreden neer hebben weten te zetten dat de muziek van de DJ welke naderhand uit de speakers komt bijna als lounge achtergrond muziek bestempeld kan worden. Het was een bijzonder heftig avondje…
Lockdown – Rambler (Eindhoven) 13/04/2013
[AFG_gallery id=’118′]
Hilton Dive – Rambler (Eindhoven) 13/04/2013
[AFG_gallery id=’119′]
Tarantino – Rambler (Eindhoven) 13/04/2013
[AFG_gallery id=’120′]

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00