Home » Absolva – Rambler (Eindhoven) 19/04/2013

Absolva – Rambler (Eindhoven) 19/04/2013

door Patrick Spruytenburg
258 views 3 minuten leestijd

Tekst: Laura Tijsterman
Zelden kom je een zaal binnen, waar de classic rock je automatisch verleidt tot zwierend headbangen. Vanavond is zo’n typisch oudewetse hardrock avond gepland met twee ex-leden van de hardrock band Fury met een nieuwe naam, en een fury minder: Absolva uit Engeland.
8705068466_3ec37ec819_zVoorprogramma Rebelstar is een hardrock band uit Nederland. ‘Het bewijs dat hardrock nog steeds leeft! In een razend tempo gaat deze rock ‘n roll trein in denderende vaart door. De optredens staan bol van energie en muzikaal talent!!‘,aldus Rebelstar.
Hun voorbelovende biografie en eerdere optredens op andere podia maken ze absoluut waar. Ze gaan als muzikanten al duidelijk langer mee in het genre. Van opkomst tot einde concert bruisen ze van de energie. Frontman Serge Naberman gebruikt zijn charmes op het podium, en weet het contact met het publiek te leggen. De muzikale omschrijving van hun muziek (denk aan Ozzy Osbourne, Kiss, Motley Crue en Guns ‘n Roses) vertaalt zich naar catchy gitaar riffs, maar aan de basis doet de muziek mij ook aan Prince denken. Mooi!
Na een korte pauze is het tijd voor het hoofdprogramma Absolva. Na de energieke show van de support zou je tot de gedachte kunnen komen dat Absolva dit misschien niet zal kunnen overtreffen. Niks is minder waar! Onder het genre Classic Heavy Metal genoemd is Absolva de nieuwe band van Chris Appleton en Martin McNee (Fury) uit Manchester, UK. Ze baseren hun muziek op een moderne variant uit het heavy metal scene.
Het is niet helemaal duidelijk of Fury nog bestaat, in hun biografie wordt er vermeld dat ze een pauze hebben omdat bassist Luke Appleton (de broer van Chris) bij American Powerhouse Metallers Iced Earth is toegevoegd, en daarom zijn de twee overgebleven mannen met hun eigen project begonnen.
8703947799_4477c718e3_zLaten we het verleden echter vergeten en concentreren waar het nu over gaat: het debuut album Flames Of Justice en een headline tour inclusief een speciale concert in London Underworld, een Manchester album launch en een tour in de UK, plus een deel twee Europese Tour, waaronder The Rambler, en de heren hebben een verfrissende inbreng in de hedendaagse metal scene, vanavond in Rock City Eindhoven.
Het nummer Flames of Justice genaamd naar hun debuut CD ontbreekt natuurlijk niet in The Rambler. Het publiek zorgt voor een prima sfeer, ondanks minder dan het verwachte aantal mensen is er een geweldige sfeer, tot rockende net niet moshend publiek. Het is intussen wel drukker geworden bij Absolva dan hun support act. Wat tegenwoordig ook gebeurt onder concert-gangers: fashionably late arriveren, terwijl er een hele avond (in plaats van het laatste half uur) hardrock in het pakket zat….
Vanavond hebben twee bands in The Rambler voor een magische hardrock avond om niet te vergeten gezorgd!
Rebelstar – Rambler (Eindhoven) 19/04/2013
[AFG_gallery id=’121′]
Absolva – Rambler (Eindhoven) 19/04/2013
[AFG_gallery id=’122′]

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00