Home » The Agonist – Effenaar (Eindhoven) 03/10/2013

The Agonist – Effenaar (Eindhoven) 03/10/2013

door Patrick Spruytenburg
155 views 3 minuten leestijd

Deze avond staat er een bijzonder uitgebreide line-up op het podium in de kleine zaal van de Effenaar: Ferium, Dawn Heist, Mors Principum Est en Threat Signal zullen allemaal aan headliner The Agonist voorafgaan. Door de lange line-up start de avond vroeg, en ben ik helaas niet in staat om vanaf aanvang aanwezig te zijn. Als ik arriveer wordt er net omgebouwd voor Mors Principum Est.
2013-10-03 - arsis - 005Er zijn zo’n 200 kaarten in de voorverkoop de deur uit gegaan, en ook aan de kassa worden nog de nodige kaarten verkocht. Er heerst een gemoedelijke sfeer: tijdens de pauze worden buiten (het is aangenaam weer) nog de nodige peuken gerookt, de foyer kent een gezellige drukte, aan de bar in de zaal worden de nodige biertjes getapt en de echte die-hards staan en zitten vooraan bij het podium ongeduldig op de aanvang van de volgende band te wachten. Kortom: een echte metal avond met een top sfeertje in een zaal die voor zo’n 80% gevuld is. Lekker vol maar niet opeengepakt.
Het kost het Finse vijftal Mors Principum Est dan ook geen enkele moeite om greep op de zaal te krijgen. Lekker snoeiharde metal, energiek gebracht door een strak spelende band en aangevoerd door zanger Ville die van de korte afstand tot het publiek continu gebruik maakt om de aanwezigen bij het optreden te betrekken.
Over het Canadese Threat Signal kan ik eigenlijk vrij kort zijn. Ze doen alles wat de voorgangers ook deden: een harde en strakke set neerzetten. Qua interactie doet de zanger er nog een schepje bovenop en het publiek geniet. Toch lijkt het dat de energie nog een beetje opgespaard wordt: het headbangen is algemeen aanwezig, maar een pit blijft uit.
2013-10-03 - the agonist - 005Strak volgens schema is het moment van headliner The Agonist aangebroken. Hun muziek is niet onbekend voor me, maar ik heb ze nog niet eerder live gezien. En ik ben erg benieuwd naar wat de lieflijk uitziende Alissa White-Gluz live weet neer te zetten…
Al tijdens het eerste nummer raak ik behoorlijk impressed van de live show van deze eveneens uit Canada afkomstige band. Binnen no-time weet ik weer waarom een band een headliner of support heet. Een muur van decibellen vult de zaal nonstop tijdens een setlist waarin o.a. Thank you, pain, Business suits and combat boots, Panophobia, The escape, You’re coming with me en natuurlijk Born dead buried alive voorbij komen. Boegbeeld van de band Alissa weet de zaal flink op te hitsen en eindelijk is er sprake van een stevige pit.
Als na een show van 5 kwartier de setlist afgewerkt is kan ik weer 3 nieuwe namen aan mijn lijstje van ‘indrukwekkende bands die ik live gezien heb’ toevoegen…Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00