Home » The Asteroids Galaxy Tour – Melkweg (Amsterdam) 07/11/2014

The Asteroids Galaxy Tour – Melkweg (Amsterdam) 07/11/2014

door Rob Jacquet
247 views 3 minuten leestijd

Als ik het heb over the Asteroids Galaxy Tour, dan praat je over een band die volgens mij alleen maar op tournee is. Net klaar met een tour door de VS, doen ze Europa alweer aan. De zoveelste in al die jaren dat ze bij elkaar zijn. En dat vergt kracht, discipline en het behoud van goede onderlinge relaties.
Maandenlang op elkaars lippen zitten gaat op den duur irritaties opwekken, zoals Mette Lindberg onlangs vertelde tijdens een interview met Kinda Muzik over spanningen en frustraties en het drukke tourschema. Het moest anders en het werd anders. Het plezier moest terugkomen en dat is te horen op hun nieuwe album met de toepasselijke naam “Bring Us Together”.
Dit is ook het openingsnummer in een uitverkochte Melkweg in Amsterdam waar the Asteroids Galaxy Tour vandaag speelt. Na een leuk voorprogramma van Eveline Vroonland begint om 21.00 uur de show die ruim een uur duurt. Het openingsnummer begint al direct met de verrassende  piano intro van de titelsong van hun nieuwe album, direct gevolgd door het disco-achtige navigator, waardoor de sfeer in de zaal er al direct inzit.
De gespeelde nummers van het nieuwe album hebben zo al zo een hoog jaren 80-gehalte zoals my club en het prachtige Hurricane en Rock the Ride, waarvan vandaag bekend wordt gemaakt dat dit hun nieuwe nummer wordt. Afgewisseld met de wat de oudere nummers als Push the Envelope, Heart Attack en Major wordt deze avond een vrij swingend geheel. Maar ook met de wat rustige nummers Lady Jesus en Hero brengen the Asteroids Galaxy Tour een mooie, swingende show en laten ze zien dat ze met hun nieuwe album weer wat volwassener zijn geworden.
Het mooie aparte stemgeluid van Merte is zuiver en de band speelt live uitstekend. Door de harde drumpartijen van Rasmus Littauer en vooral door het sampler- en synthesizer geluid van Simon Littauer komt het geluid vol over. Hun retro-pop geluid is nog steeds aanwezig, maar het is moeilijk te zeggen onder welke categorie hun muziek valt. Zelfs zeggen ze alternatieve pop/ psychedelic. Het klinkt in ieder geval allemaal erg vrolijk. De gespeelde nummers van hun nieuwe album hebben een hoog disco-gehalte, makkelijk in het gehoor liggende muziek dat blijft hangen en dansbaar maakt, zoals ook in de Melkweg het geval is.
Klein smetje op de show is een vastlopende laptop van Simon Littauer (sampler) direct in het begin, waardoor de show zo’n twee minuten onderbroken wordt. Maar daarna gaat het vol energie weer verder en weten the Asteroids Galaxy Tour de zaal tot aan het eind vast te houden, wat voor een deel ligt aan de mooie verschijning van Mette en vooral door de mannen volop met hun mobieltjes op de foto wordt gezet. Maar uiteraard ook door hun aanstekelijke muziek.
Met de latin-achtige intro wat het begin van Dollars in the Night inluidt en het op de set niet ontbrekende Golden Age als toegift, eindigen the Asteroids Galaxy Tour hun show in de Melkweg Amsterdam. In de middag gaven ze nog een instore concert in Concerto in Amsterdam waar Mette Lindberg graag met mij namens Rockportaal op de foto wilde. Op dinsdag 11 november spelen ze nog in Nijmegen (Doornroosje) waar Rockportaal weer aanwezig is.
Bandmembers: Mette Lindberg (lead vocal), Lars Iversen (bas, keyboard), Mikkel Baltser Dorig (guitar, Keyboard), Simon Littauer (Sampler, synthesizer) en Rasmus Littauer (Drums)

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00