Home » The Clamps – Megamouth

The Clamps – Megamouth

door Cor Schilstra
252 views 2 minuten leestijd

Met zowel Fu Manchu als The Hellacopters in de omschrijving, zou dit toch iets voor ondergetekende moeten zijn. The Clamps is een heftig rockend trio uit Italië, dat inderdaad ingrediënten uit de stoner en high energy rawk ‘n’ roll combineert in een heel aardig, redelijk eigen brouwsel. 

De nummers zijn veelal gestoeld op een basis van zeventigerjaren rock riffs, met een zware fuzzy stoner sound en punky energie, waardoor het al snel moeilijk stilzitten is. Hogere wiskunde of subtiliteit komt hier niet aan te pas; dit is recht voor z’n raap vol gas rocken waarbij soms zelfs een vlaag Motörhead voorbij komt (Bill Jenkins). Enkele luistertips; de Fu Manchu-achtige opener Megamouth, het swingende uptempo Forty-Nine of het heerlijk groovende Raze The Land.

Volgens mij heb ik ze een keer eerder voorbij zien komen in een zoektocht naar nieuwe muziekjes. Toen zijn ze niet blijven hangen. Ze hebben net niet die timing en pakkende songstructuren van hun voorbeelden, maar toch is dit best een lekker bandje. Misschien een beetje afhankelijk van de bui waarin je bent. Dit lijkt me wel zo’n typische band die je volgens mij eigenlijk gewoon live moet zien en wanneer ze het dan waar kunnen maken, dan hebben ze je als luisteraar helemaal gewonnen (mij in ieder geval wel, is mijn inschatting).

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00