Home » The Dirty Denims – PopEi (Eindhoven) 07/01/2017

The Dirty Denims – PopEi (Eindhoven) 07/01/2017

door Patrick Spruytenburg
403 views 3 minuten leestijd

Tekst: Guido Segers – www.eindhovenrockcity.nl
Goed nieuws, de meest opbeurende Eindhovense live rock’n’roll ervaring staat weer op het podium. Dan heb ik het natuurlijk over The Dirty Denims. Nee, helemaal weg waren ze natuurlijk niet. Onder de noemer DC/Denims werd er gewoon gespeeld, maar da’s niet helemaal hetzelfde natuurlijk.
Hoe zat het ook alweer? Nou, ongeveer een jaar geleden besloot de band een pauze te nemen. Dit vooral door de rugklachten van bassiste Ashley Seleski. Bovendien was drummer Thomas Spauwen op wereldreis, dus even wachten was een logische keuze. In de tussentijd gingen Mirjam Sieben en Jeroen Teunis op pad met de DC/Denims om AC/DC covers te spelen.
Maar vanavond dus weer gewoon als vanouds op het podium, maar wel in een speciale setting met diverse gasten uit het verleden van de band die verdorie al 10 jaar bestaat! Maar je kon natuurlijk al teruglezen dat de band grote plannen heeft! Helaas hebben we de optredens van Eindhovense support hardrockers Red Devil en de kantoorpunkrock van Code of Conduct (deze mannen verkopen koffiemokken voor op kantoor als merch) moeten missen, maar geen zorgen… die gaan we ook eens in de gaten houden.
Maar na een gehaaste, glibberige tocht naar de Popei zijn we er wel bij voor The Dirty Denims. Met enige opluchting kunnen we dan ook meteen melden dat de live set nog dezelfde energie, fun en dynamiek heeft als voor de break. Met uitlopers kan zangeres Mirjam toch een eind lopen op een podium dat altijd te klein lijkt voor de band. Wat eigenlijk het mooiste is aan die dynamiek binnen de band is het samenspel tussen de bandleden, dat is zo ongedwongen en vol van plezier. Ga daar maar eens met een zuur gezicht naar staan te kijken.
Goed, de DC/Denims set bevat alle kneiters, zoals Thunderstruck en Whole Lot of Rosie en wordt ook met een explosieve performance gebracht. Continue zijn bandleden zoek in het publiek of weet ik veel waar. Maar toch, hoe graag ze ook willen, de Denims zijn niet AC/DC, maar brengen met hun eigen sausje een uitstekende tribute set aan de man…
…maar wat zijn deze twee dames en twee heren sterk als ze hun eigen werk spelen. Zelf noemen ze het happy hardrock, maar dat ‘snotty’ punkrandje geeft het net het juiste gevoel om pakkend, opbeurend en lekker rebels te klinken. Dirty Job knalt er dan ook lekker in en wordt vrolijk meegezongen vanuit de zaal. Als je het over goede muziek hebt, dan spreekt men vaak van serieus en gewichtig werk, maar hoeveel bands kunnen 11 compleet upbeat nummers op één plaat knallen zonder een misser? Dat deden de Denims namelijk in 2014 en die songs staan als een huis.
Make Up Your Mind is zo’n hyper nummer, met dat kekke orgeltje, dat je gewoon niet stil kunt blijven staan en dat lukt dan ook niemand. Met pakkende riffs en ongeremd tienerenthousiasme gaat de band lekker los op en voor het podium of net ergens daar tussen in. Afsluiten doet het viertal dan ook met de twee nummers die zo’n beetje opsommen wat ze van plan zijn. Famous kan rekenen op genoeg respons om er nog ééntje te doen. Hit Me With Your Best Shot somt zo’n beetje op hoe elke show van the Dirty Denims aanvoelt. Een band die altijd het onderste uit de kant haalt op het podium.
Wij zijn in ieder geval blij dat een van de hardst werkende bands uit Eindhoven weer op het podium klimt en we kijken uit naar het beloofde nieuwe album!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00