Home » The Jesus And Mary Chain – Glasgow Eyes

The Jesus And Mary Chain – Glasgow Eyes

door Edwin Knip
168 views 1 minuten leestijd

De broer Jim en William Reid vieren komend jaar het 40 jarig bestaan van The Jesus And Mary Chain. Dit wordt gevierd met een autobiografie en een tour door Europa en het Verenigd Koninkrijk.

Maar eerst moet de liefhebber het doen met het nieuwste album, Glasgow Eyes. Het is het eerste album na het in 2017 verschenen Damage And Joy dat de hoogste notering haalde in twintig jaar. Op het nieuwe album halen de broers inspiratie uit het werk van Suicide en Kraftwerk. De nummers gaan gepaard met zoete melodieën en zelfs wat jazzinvloeden, hier en daar onderbroken door gecontroleerde chaos.

De donkere elektronische nummers worden doorspekt met sterk gitaarspel van William Reid. Tekstueel neemt de band geen blad voor de mond en zo klinkt het album zoals een album van The Jesus And Mary Chain moet klinken. Nummers als American Born, Jamcod en Chemical Animal zijn ijzersterke composities die het trommelvlies strelen.

In The Eagles And The Beatles wordt teruggekeken op de muzikale invloeden van onder andere Beach Boys en Rolling Stones. Girl 71 is een lekker in het gehoor liggend nummer over een liefde van ooit. Met de twaalf nummers op dit album levert The Jesus And Mary Chain een album af dat aan het eind van het jaar toch zeker een plek verdient in de jaarlijstjes.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00