Home » The Sessions: Livmoder – Effenaar (Eindhoven) 14/06/2021

The Sessions: Livmoder – Effenaar (Eindhoven) 14/06/2021

door Jochem van der Steen
319 views 2 minuten leestijd

Livmoder is een hagelnieuw(e) band / duo. Vocaliste Pernilla Ellens en gitarist, bassist en programmeur Luca de Gier spelen hier hun eerste live show. In het kader van het live stream project The Sessions, mogen ze voor het (potentieel dan toch) miljoenenpubliek van het internet, en een beperkt gezelschap in de zaal hun kunsten vertonen. Ik was er live bij.
Het eerste nummer is spoken word. Pernilla leest een bijsluiter (de titel Feminax zegt genoeg) voor, ondersteund door sferische, vervreemdende soundscapes. Op het scherm zien we een mooi bewerkte projectie van een Aleve Feminax reclame.
Fuck Boys, met razendsnelle riffs en riot grrrl schreeuwen, geeft daarna het startschot voor de rest van de set. Een bijzondere mix van beats, riffs, en punky vocalen. De gitaar scheurt live nog gruiziger dan op hun EP en ook de beats klinken extra smerig.
Het is een genot om te zien hoe Pernilla zich volledig op het podium durft te geven. Dansend, springend, schreeuwend laat ze zien dat ze een podiumbeest is, ook al is dit haar eerste show. Daarnaast doet ze, met haar make-up en blokhakken, denken aan een hedendaagse Nina Hagen.
Knap hoe Luca steeds snel weet over te schakelen van zijn gitaar naar de knoppentafel van waar de beats komen. Sfeerverhogend durf ik het flesje bier op die knoppentafel ook zeker te noemen.
Leuk dat er nog wat nieuwe nummers aan het repertoire zijn toegevoegd, die nog niet op de EP staan. Love (een postpunk nummer tussen de punk en de techno) en club banger No Body zorgen dan ook voor wat extra vuurwerk in de set.
Dit is meer dan gewoon een band. Het is een kunstproject. Dat hebben ze met hun performance extra goed laten zien.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00