Home » The Slow Show – Altstadt (Eindhoven) 28/11/2015

The Slow Show – Altstadt (Eindhoven) 28/11/2015

door stijn@rockportaal.nl
160 views 3 minuten leestijd

Op 16 november begonnen de vijf Mancunians van The Slow Show aan hun Europese tour, die ze op zaterdagavond 28 november in café Altstadt in Eindhoven bracht. Door de gebruinde stem van zanger Rob Goodwin en de kunstige arrangementen zijn vergelijkingen met The National onvermijdelijk. The Slow Show laat horen dat ze veel meer in hun mars hebben en die vergelijkingen kunnen overstijgen.
Tom Tukker. Niet de nieuwslezer uit Family Guy, maar een Hollandse kerel uit Amsterdam samen met zijn drummer. Dit duo verzorgt het voorprogramma, en dat doet het goed. Tukker heeft net zijn eerste EP, ‘I’, uitgebracht. Je zou van tevoren hebben kunnen denken dat Tom Tukker een singer-songwriter is die dito muziek maakt, maar dan heb je het slechts deels goed. Samen met zijn drummer creëert hij een bijzonder goed bandgeluid. Ze spelen een halfuurtje, en het publiek is dankbaar voor elke minuut.
theslowshow11429597353Het is bijzonder om The Slow Show even na tienen door de zaal naar het podium te zien lopen. Nu is dat niet zo gek als het optreden plaats vindt in een kroeg, waar een man die met een blaasinstrument door de zaal loopt geen alledaags gezicht is. De man in kwestie verzorgt de blazers-sectie, die de Britse band tijdens elk optreden door een lokale muzikant laat invullen. Het kleine podium van Altstadt staat met de in totaal zes muzikanten goed vol.
De eerste album van de band, het alomgeprezen White Water, is een van de redenen dat Altstadt vanavond uitverkocht is. Ook krijgt single Bloodline regelmatig airtime op de nationale radio – niet meer dan terecht.
Het wapenfeit dat direct in het oor springt is de koffiezwarte stem van Rob Goodwin. Je zou verwachten dat die stem afkomstig is van een forse man die alleen gebukt op het podium kan staan, maar dan kom je bedrogen uit. Goodwin is een schriel mannetje dat nog een beetje postuur krijgt van de warme jas die hij draagt; net zo warm als zijn stemgeluid, waarmee hij het publiek inpakt. Buiten is het koud en regenachtig; binnen in Altstadt baadt het publiek in de warmte die van het podium af straalt.
Van succesalbum White Water komen alle nummers aan bod. Eveneens speelt de band de twee titelnummers van hun dubbelsingle Breaks Today / Hopeless Town, die 4 december verschijnt. Vooral eerstgenoemde voelt als een nummer dat de band wel eens uit de kleine zalen naar grotere hoogten kan stuwen.
Ook al was het vanavond uitverkocht, Altstadt was even precies groot genoeg. Het publiek toonde een bijna zeldzaam geworden respect; het aantal telefoons dat de lucht in ging was op één hand te tellen, en tijdens kalmere nummers als Lucky Me, Lucky You kon je een speld horen vallen. Bijzonder, zeker in een kroeg. Dat ontging ook Goodwin niet. Hij bedankt het publiek meermaals; niet alleen van vanavond, maar van de hele tour. Ze begonnen die vlak na de gebeurtenissen in Parijs, maar iedere avond weer voelen ze de liefde van het publiek, en andersom. Vanavond was zeker niet anders. Een steengoede show met wederzijdse liefde en respect, het was een prachtige manier om een grauwe zaterdagavond kleur mee te geven.
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00