Home » Total Seclusion – Total Seclusion

Total Seclusion – Total Seclusion

door Filip van der Linden
138 views 2 minuten leestijd

De Nederlandse hardcore-skatepunkband Total Seclusion brengt een album uit dat ze meteen ook maar Total Seclusion gedoopt hebben. Daarop valt op hoe gevarieerd hun sound is, die gaat van snoeiharde hardcore met thrashinvloeden over punk tot ska en reggae. Nog maar weinig bands gaan zo breed, misschien ook omdat maar weinig jonge muzikanten weten hoe verwant die genres wel zijn. Je hoort veel invloeden van ‘oude’ bands als Black Flag, Bad Brains, Dead Kennedys, Agnostic Front, Biohazard en Sick Of It All.
 
Het is twee jaar geleden dat Total Seclusion zijn eerste CD The Insanity Of Being Sane op Nederland los liet. De band klinkt op het nieuwe album nog steeds net zo gretig als op het debuut, maar je hoort toch vooral dat de band als geheel en de bandleden individueel een hele progressie hebben doorgemaakt. Het sfeertje van demo’s opnemen en ‘we doen maar wat’, dat is er uit. Hoewel dit nog steeds in de eerste plaats bedoeld is voor de underground hebben ze de opnames deze keer toch een heel stuk professioneler aangepakt. Ze hebben dan ook al een pak meer ervaring door live te spelen. Naast het winnen van de Popprijs van Amstelland 2017 en het behalen van de finale van de Rob Acda Award 2017, hebben ze gespeeld met tal van gelijkgestemde bands. Ook het songmateriaal is duidelijk een stuk volwassener en de lyrics zijn sterker onderbouwd.
 
Ze hebben er goed aan gedaan om niet elke seconde van de opnames te willen volproppen met die muur van geluid waar ze zo goed in zijn. Het album klinkt heel gevarieerd, ook al omdat er al eens een reggae-riedel voorbijkomt. En de tracks hebben elk een eigen gezicht, wat heel wat hardcorebands al eens uit het oog durven verliezen. Zanger Tom zit niet altijd mooi in de mix (bv. op Choices). Hij zingt met veel rauwe power en bezieling, maar een beetje meer variatie zou niet slecht zijn. Aan de andere kant, wie maalt er om wat variatie als voor de rest bijna alles juist zit.
De single Rethink is één van de betere nummers. Ook bijzonder goed zijn Dear Abu (prachtig gesoleer op het einde), United Slaves of America (alleen al voor die titel het vermelden waard) en My Presidential Speech.
De releaseshow is op 9 mei in de Sugarfactory in Amsterdam.
 


 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00