Home » Palace of the King – Cacaofabriek (Helmond) 29/04/2018

Palace of the King – Cacaofabriek (Helmond) 29/04/2018

door eilish@rockportaal.nl
165 views 3 minuten leestijd

Bescheiden koningen rocken in de Cacaofabriek.

Op zondag 30 april sloot Palace of The King hun tour af in de Cacaofabriek in Helmond. Ze waren aangenaam verrast door de mooie, en vooral ruime accommodatie, aangezien ze hiervoor in zalen hadden gespeeld die ze zelf vergeleken met bezemkasten. Ondanks dat de zaal nog niet halfvol was, hebben de mannen een enthousiaste, sfeervolle performance neergezet.
De australische rockband is eind 2012 opgericht, en heeft sindsdien al drie EP’s en twee LP’s uitgebracht. Hun derde volledige LP, Get right with your maker, is uitgekomen op 23 maart, waarna ze aan hun Europese tour begonnen. De muziekstijl van Palace of the King is het beste te omschrijven als een mix van Hardrock en Psychedelische bluesrock. De stem van zanger Tim Henwood klinkt als een jonge Robert Plant, wat voor de meeste Rockfans direct in de smaak valt.
Dit was ook zeker te merken, aangezien het in minder grote getale aanwezige publiek het enthousiasme en de dynamiek uitstraalde van een volle zaal. Afgezien van de geweldige stem van de zanger, was dit natuurlijk ook te danken aan de energie die de rest van de band uitstraalde. De haren van keyboardspeler en gitarist Sean Johnston gingen alle kanten op, de drummer Travis Dragani sloeg nog net zijn -van bovengemiddelde grootte- drumsticks niet stuk en de bassist Anthony Licciardi Garcia sprong op en neer over het podium. De interactie tussen publiek en band was goed in harmonie, zo goed dat het publiek zelfs werd uitgenodigd door Tim om als voorprogramma te spelen in de volgende show van Palace of the King in de cacaofabriek!
De vriendschappelijke sfeer die er hing tijdens de performance werd niet minder na afloop van het concert, aangezien de band direct de zaal in kwam om hun fans te bedanken en een praatje te maken. Verbazingwekkend om te zien hoe bescheiden deze jongens eigenlijk zijn, nadat je ze hebt zien rocken op het podium. Sean gaf aan dat ze tijdens hun hele tour enkel 3 vrije dagen hadden gehad, maar dat het ze niet dwars zat. ‘Wij zien touren absoluut niet als werk, het is gewoon een maand lang lol maken met veel verschillende mensen over de hele wereld.’
Na ons nogmaals bedankt te hebben voor het komen vertrokken de jongens in hun tourbusje richting het vliegveld van Brussel, waar een 35 uur durende vlucht terug naar huis op hen te wachten stond.
Samengevat: een relatief jonge, dynamische band waarmee je direct een band voelt door hun persoonlijke manier van omgang met hun publiek. Zeker een aanrader als je zin hebt in een avond rocken met vrienden. See you next time, boys!
Tekst Eilish Janssen
Foto’s Dave van Hout

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00