Home » Triggerfinger – Willem Twee Poppodium (Den Bosch) 29/06/2022

Triggerfinger – Willem Twee Poppodium (Den Bosch) 29/06/2022

door Maurice Tonies
328 views 4 minuten leestijd

“The Boys Are Back In Town… The Boys Are Back In Town.!” De gevleugelde woorden van Thin Lizzy zijn weer van toepassing op Triggerfinger. Het vierkoppige rockmonster uit België  is herrezen uit hun winterslaap en maakt met een paar try-outs  weer langzaam een terugkeer naar de grote podia. Nadat de heren eerder in hun thuisland al een tryout hadden gespeeld is nu Nederland aan de beurt. Zouden ze “het” nog kunnen? Een uitverkochte Willem Twee in Den Bosch wacht met spanning af!

Triggerfinger besloot een aantal jaar geleden even een sabbatical in te lassen, het werd tijd voor diverse solo-projecten. Zo werkte Ruben Block aan een geheel eigen album en zagen we drummer Mario helemaal losgaan met zijn project Sloper. Leuke avonturen, maar het liefst zien we de heren weer samen op het podium en vandaag is het eindelijk weer zover. De volle zaal van Willem Twee in Den Bosch is getuige van de terugkeer van Tiggerfinger.

Stipt om negen uur doven de lichten in de zaal in Den Bosch en komen Ruben en de zijnen het podium oplopen. Een korte drumsolo klinkt en vervolgens is het direct showtime. Er lijkt dan ook geen vuiltje aan de lucht, we horen geen moment dat onze Zuiderburen zo’n lange tijd niet meer hebben gespeeld. Triggerfinger speelde al eerder deze maand een tryout-show in België en ook vandaag wil men graag hun nieuwe opstelling testen voor een livepubliek. Zo is het drumstel van Mario prominent aanwezig op het podium en zorgt ervoor dat zanger Mario bijna gescheiden wordt van zijn gitaristen. De heren hebben echter aan één blik genoeg om van elkaar te weten wat men van elkaar verwacht. Het publiek gaat meteen uit z’n dak, maar hoort ook wel dat de geluidsman nog even aan het werk moet om het zaalgeluid wat meer in balans te krijgen. Ook zien we een lichtman aan het werk die nog allerlei instellingen aan het uitproberen is. Het is ook echt een tryout nietwaar?

Gaandeweg de set lijken de technische issues verleden tijd en kunnen we steeds meer genieten van de topvorm waarin rockmonster Triggerfinger verkeert. Natuurlijk zijn de blikken veelal gericht op frontman Ruben Block die ook steeds meer in element raakt. Zo staat hij bovenop zijn monitor, zweept het publiek wat op en veegt af en toe een druppel zweet van zijn voorhoofd. De temperatuur in de zaal begint steeds meer te stijgen en aangezien Ruben graag in een net pak op het podium staat moet hij het echt wel heel warm hebben. Zingen, spelen, het publiek opjutten, wat moet hij het gemist hebben. Het publiek is de muziek absoluut niet vergeten, menig publieksfavoriet komt voorbij en tijdens het uitgesponnen Black Panic komen alle muzikale kwaliteiten van de heren tot een hoogtepunt in de set, wat een pure klasse, wat een energie! Natuurlijk hebben we dan al menig keer kunnen meezingen op een aantal klassiekers, waaronder Is It en Let It Ride. maar deze song komt heerlijk binnen in Den Bosch.

Triggerfinger heeft besloten om geen enkel moment verloren te laten gaan. Het gaspedaal wordt volop ingetrapt, geen adempauzes, geen verslappingen en zelfs geen onnodig lange drumsolo’s. Wel maken de heren van  het moment gebruik om de medewerkers van de zaal te bedanken voor de goede zorgen en aan te kondigen dat men nu hun tweede show aan het spelen is en grappigerwijs al van een tour mogen spreken. Gaat dan alles van een leien dakje? Je zou het bijna zeggen, maar bij afsluiter All This Dancin Around gaat er alsnog iets mis. Zijn kompanen blijken verkeerd in te vallen. Ruben besluit dan ook dat de song opnieuw ingestart moet worden en wuift het weg met de grap dat je daarom juist niet naar Jazzmuziek moet luisteren, daarin wordt veel te veel geïmproviseerd.

Wie nog hoopt dat in het toegift de bekende Lykke Li-cover I Follow Rivers nog volgt komt bedrogen uit. De band heeft andere covers in petto en met Patti Smith-cover Dancing Barefoot heeft men weer een geweldige troef in handen. Wat hebben ze van deze klassieker een weergaloze eigen versie gemaakt. De heren hebben in het verleden al bewezen een nummer geheel eigen te kunnen maken en met afsluiter Man Down van Rihanna laat men wederom hun klasse horen. Triggerfinger heeft dan ook vanavond aan het Nederlandse publiek laten horen weer helemaal terug te zijn en het absoluut niet verleerd te zijn. Triggerfinger is BACK!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00