Home » U.D.O. – PAARD (poppodium Den Haag) – 22/02/2019

U.D.O. – PAARD (poppodium Den Haag) – 22/02/2019

door Tasmara van Ballegooij - van Loon
148 views 3 minuten leestijd

Vanavond zijn we in Den Haag om te genieten van Duitse en Australische rock/metal. Dit beloofd heel wat te worden, dus ik kijk er zeker naar uit.
Dead city ruins begint de avond. Deze Australische band start de avond goed op. Deze band werd aangekondigd als rock ‘n roll band, maar dat zijn ze niet. Dit is gewoon heerlijke hard rock. De front man Steve Welsh heeft een mooie cleane stem met een lekker rauw randje. De heren maken er een geweldige show van op het podium en ze vermaken de redelijk goed gevulde zaal en het publiek reageert enthousiast. Ze spelen een strakke set die van mij een stuk langer had mogen zijn. Dit is zeker een band die ik vaker zou willen zien.

Na enige ombouwtijd begint de hoofd act van de avond het Duitse U.D.O.. Udo Dirkschneider betreed het podium met één kruk op podium zoals vooraf aangekondigd, maar dat weerhoud hem niet van het weggeven van een goede performance ondanks dat hij niet goed kan bewegen.
Het decor is prachtig, grote fabrieksventilatoren die ook led lampen hebben draaien rond en je waant je echt in een staalfabriek door de afbeeldingen in het decor en de lichten die erin verwerkt zitten. De bandleden geven een goede performance weg en de de gitaristen en bassist hebben goed ingestudeerde bewegingen die af en toe uitgevoerd worden en zeker wat toevoegen. Alle muzikanten inclusief de drummer doen backing vocals waardoor het echt heel dik klinkt.
Tijdens het nummer Mastercutor, Metal Machine en Vendetta zijn er gedeelde gitaarsolo’s die Andrey Smirnov en Dee Dammers erg leuk met elkaar uitspelen. Udo is erg goed bij stem en hij weet zowel clean als rauw erg goed neer te zetten. Dit is echt een top concert.
Gitarist Dee speelt een lange erg goede solo na het nummer Rising High. Na het nummer Timebomb is het de beurt aan Drummer Sven Dirkschneider om een solo neer te zetten. Dat doet hij heel erg goed en hij spoort het publiek ook aan om lekker te gaan roepen. Daarna kondigt hij bassist Tilen Hudrap aan die ook een geweldige solo geeft en het publiek verder op jut.
Nadat ze af zijn gegaan komen ze natuurlijk weer terug voor een toegift. Een duistere stem vormt het intro van Holy. Ook een tweede encore kan niet uitblijven. Ze simuleren een alarm situatie met rode zwaailichten en geluiden om vervolgens los te gaan met Man and Machine. Na het laatste nummer, de klassieker, They want War is er een einde gekomen aan een geweldige set. Hopelijk komt U.D.O. snel weer met een nieuwe tour.
Setlist U.D.O.: Tongue Reaper, Make the Move, 24/7, Mastercutor, A Cry of a Nation, Metal Machine, Independence Day, In the Heat of the Night, Vendetta, Rising High, In the Darkness, I Give as Good as I Get, Timebomb, Hungry and Angry, Heart of Gold, One Heart One Soul
Encore: Holy, Animal House
Encore 2: Man and Machine, They Want War

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00