Home » Undawn – Justice Is…

Undawn – Justice Is…

door Sjoerd van der Zalm
188 views 2 minuten leestijd

Coverart Undawn - Justice Is [300]2015 loopt op zijn einde en eigenlijk ben ik wat laat met deze recensie. De reden hiervoor is dat ik koste wat het kost het jaar wilde afsluiten met een goed album en het nieuwe album van Undawn getiteld Justice Is… trok mijn aandacht. De Nederlandse metalcore band heeft in zijn korte bestaan al meermaals opgetreden in zowel binnen- als buitenland en stonden in het voorprogramma van onder meer Soulfly en Textures. Met Justice Is…  zal de volgende stap gezet worden. Benieuwd hiernaar, altijd!
Voordat ik de cd überhaupt opzet, begin ik met wat research en wat meteen opvalt is dat de band altijd al een erg coole sound heeft gehad. Als het eerste nummer van het album start, is het dezelfde coole sound die ik aantref, gesteund door een enorm goede gitaarriff. En dan te bedenken dat we pas bij nummer één Coming Home zijn. Het nummer, dat tevens een single is, start ontzettend sterk en als metalcorefan spreekt mij dit meteen aan. De intensiteit van dit nummer is zo erg aanwezig, dat het mij soms kippenvel geeft en ik concludeer dat als dit album zo doorgaat, dit weleens een kanshebber wordt voor mij als album van het jaar 2015.  De goede nummers volgen elkaar letterlijk op. Na Coming Home, is het vooral volop genieten van nummers als  What Justice Is…, Never Giving Up en de meer up-tempo nummers, zoals In The Moment en Moving OnNever Giving Up valt hierbij op, vanwege het feit dat Soilwork’s zanger Bjorn Strid een deuntje meezingt. Op het complete album is een goede afwisseling tussen de grunts van zanger/ gitarist Michiel Brinkhuis en de cleane zang van zowel gitarist Leon Kloosterman als bassist Thijs Brinkhuis. Na het laatste nummer The Puppets Of Heresy, kan ik wel concluderen dat de Nederlandse metalscene er een uitstekende band bij heeft.
Wow, wat een manier om het jaar af te sluiten. Ik wilde het jaar eindigen met een dijk van een album en ik moet zeggen dat Undawn die wens heeft ingewilligd. Met bands als Undawn mogen wij trots zijn op wat ons kleine landje in de Metalwereld te bieden heeft. ’Melodic Metalcore with a message’ is hoe we dit bewogen jaar mogen afsluiten.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00