Home » Vicious Rumors – Rambler (Eindhoven) 09/08/2013

Vicious Rumors – Rambler (Eindhoven) 09/08/2013

door Patrick Spruytenburg
141 views 3 minuten leestijd

20120809-hammerhead-005 Vicious Rumors heeft een abonnement op The Rambler: sinds een aantal jaren staan ze hier jaarlijks op de planken, tot groot plezier van een flink aantal liefhebbers van het metal genre, waaronder ondergetekende. Begin dit jaar was de band ook al op tour en deden ze Nederland aan, helaas zat een optreden in het rock café van Eindhoven er toen even niet in. Vanavond gaan ze het goedmaken!
Soms kom je per toeval bij een band terecht die je helemaal versteld doet staan. Het Belgische Hammerhead is zo’n band, al helemaal wanneer ik verneem dat de bandleden alledrie nog te jong zijn om alchohol te mogen nuttigen. Muzikaal gezien zijn ze zelfs de hardere band van de avond, en met een retestrakke set weten ze het publiek enorm op te hitsen. Er schijnt zelfs een klein clubje fans speciaal voor hun naar Eindhoven afgereisd te zijn, deze staan allemaal front-row full-time te headbangen. I’m impressed!
20120809-viciousrumors-014 Vicious Rumors staat voor morgenavond gepland op het Belgische Alcatraz festival, waar ze op de belachelijke tijd van half twee moeten spelen. Dit festival ligt helaas niet op een steenworp afstand van Eindhoven, waardoor de band toch redelijk op tijd zal moeten vertrekken. En redelijk op tijd vertrekken houdt in dat ze vanavond ook redelijk op tijd klaar moeten zijn. Een vroege aanvang van het concert en vooruitzichten dat de band niet tot aan zonsopkomst blijft hangen zijn de vooruitzichten. Daarnaast lijkt de band ook wat aan energie te sparen: waar Brian normaal gesproken een full-time entertainer is om het voorste rijen op te hitsen neemt hij nu met regelmaat een korte pauze tijdens de solo’s om zich aan de zijkant van het podium van wat alcoholvrije verfrissing te voorzien. De band lijkt zich niet helemaal 200% te geven zoals ik tijdens vorige optredens gewend ben.
Toch liegt de setlist er niet om. Nummers als Let the garden burn, Digital dictator en Soldiers of the night worden afgewisseld met nummers van het nieuwste album waardoor de show een mooie afwisseling vormt op voorgaande jaren. En ach, dat de band wellicht een stapje terug doet wil niet zeggen dat het optreden ineens lafjes is. Integendeel: nog steeds blijkt dat VR een geweldige band is om in een kleine setting als hier te spelen waarbij herkenning tussen band en publiek alom aanwezig is…


Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00