Home » Video’s van A Knight Under Maria’s Altar, Bruce Dickinson en Eyes Wide Open

Video’s van A Knight Under Maria’s Altar, Bruce Dickinson en Eyes Wide Open

door Maurice van der Zalm
173 views 7 minuten leestijd

A Knight Under Maria’s Altar

A Knight Under Maria’s Altar‘ presenteert met trots hun debuutsingle ‘Sin Ov Pride’

‘Sin Ov Pride’ vertelt een aangrijpend verhaal over persoonlijke transformatie, waar trots een obstakel vormt voor verbetering en saamhorigheid. ‘A Knight Under Maria’s Altar’ belicht niet alleen de paradox van een geliefde die verandert in datgene wat hij haatte, maar vertelt ook over de strijd om deze persoon te redden, waar innerlijke twijfel in de weg staat.

Met een indrukwekkende mid-breakdown, doordrenkt van emotionele intensiteit, en langgerekte screams, die zijn geinspireerd van Linkin Park, brengt ‘A Knight Under Maria’s Altar’ een diepgaande ervaring die de luisteraar meesleept in een reis van innerlijke strijd en persoonlijke transformatie.

‘A Knight Under Maria’s Altar’, zal hun debuutsingle ‘sin ov pride‘ongetwijfeld in volle glorie spelen tijdens hun optreden in de Hall Of Fame, waar zij samen met Torn From Oblivion en Reformist op zaterdag 17 februari 2024 een avond vol keiharde riffs, en slopende breakdowns zullen verzorgen.

(ticketlink vind je hier)

Dit Metalcore- en Deathcore-collectief uit Nederland, streeft ernaar ruw individueel talent samen te brengen om meer te creëren dan ‘maar’ een band.

Ze definiëren hun geluid als een breed scala aan snelle riffs, pakkende hooks en verwoestende breakdowns, samengelijmd met teksten waarin de schijnwerper wordt gericht op de zorgwekkende staat waarin onze wereld zich momenteel bevindt, vooral voor individuen.

Ze geloven dat elk individu onbeperkt potentieel heeft. Hun doel is een ruimte te creëren waarin dit potentieel gerealiseerd kan worden.

INFORMATIE:

Lineup (Sin Ov Pride):

Nawoddya Ramkisoensing – Vocals & Drums

Tom Schoone – Vocals, Production, Drums, Guitar & Bass

Kasper Wienk – Vocals

Eyes Wide Open

Afkomstig uit Karlstad, Zweden komt Eyes Wide Open en is daarmee (mede) drager van de Swedish melodic metalfakkel. Hun geluid komt voort uit de metalcore dat zij combineren met aanstekelijke melodieën, stevige drumpartijen en uitnodigende zang.

Sinds jaar en dag komt de band met goede albums waarvan Through Life And Death uit 2021 het laatste wapenfeit is. Maar er is nu de nieuwe single Watch You Bleed om je weer warm te maken.

Eyes Wide Open zegt over de nieuwe single: “That invisible wound that you see on someone, keeps getting bigger and bigger. Powerless you just watch while they deteriorate before you. The heart screams in silence when you descend. What the hell should you feel? This is our downfall.

Bruce Dickinson

Bruce Dickinson heeft zijn gloednieuwe single ‘Rain On The Graves’ uitgebracht, vergezeld van een spannende video waarin de live band van Bruce wordt geïntroduceerd, bestaande uit gitarist Roy Z, drummer Dave Moreno, bassist Tanya O’Callaghan en keyboardmaestro Mistheria.

‘Rain On The Graves’ is de tweede single van Bruce Dickinson’s aanstaande soloalbum The Mandrake Project, dat op 1 maart via BMG zal verschijnen. Het nummer werd geïnspireerd door een regenachtig bezoek aan het graf van de romantische dichter William Wordsworth in het Lake District en bevat een vette gitaarriff, dramatische keyboards en een indrukwekkende vocale uitvoering van Bruce. Het nummer gaat over sterfelijkheid en de deal die artiesten met de duivel maken sinds Robert Johnson in de jaren dertig bewees dat dit de moeite waard is.

“I had the chorus lyric since I visited Grasmere for a wedding back in 2012, and it wasn’t difficult years later to create the rest of the song with so much rich imagery in my head!” zegt Bruce.

Met een video die geheel in het winterse Cornwall is opgenomen – wederom met regisseur Ryan Mackfall – zien we de acteur Bruce zijn eigen deal sluiten met de duivel en zijn ‘House Band from Hell’ hierin meeslepen.

De opvolger van het veelgeprezen nummer ‘Afterglow Of Ragnarok’, ‘Rain On The Graves’, toont het inventieve, uitgebreide en boeiende karakter van The Mandrake Project.

Het album is heavy en rijk aan muzikale texturen en hier brengt Bruce een muzikale visie tot leven welke al heel lang in de maak is. Samen met co-schrijver en producer Roy Z hebben ze een van de bepalende rockalbums van 2024 gemaakt.

The Mandrake Project is niet zomaar een album, maar een duister, volwassen verhaal over macht, misbruik en een strijd om identiteit tegen de achtergrond van wetenschappelijk en occult genie. De stripreeks, bedacht door Bruce Dickinson, geschreven door Tony Lee en verbluffend geïllustreerd door Staz Johnson voor Z2 Comics, wordt uitgebracht in twaalf kwartaalnummers die zullen worden verzameld in drie jaarlijkse grafische romans. De eerste individuele aflevering lag op 17 januari in de tripwinkels en de speciale Collectors’ Edition was binnen 48 uur na release uitverkocht.

Bruce Dickinson en zijn fenomenale band zullen de muziek van The Mandrake Project tot leven brengen door middel van een grote headline-tour deze lente en zomer.

Je kunt Bruce live zien in 013 op 28 mei, De Oosterpoort op 29 mei en op 21 juni op Graspop.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00