Home » Witch Piss – Witch Piss

Witch Piss – Witch Piss

door Filip van der Linden
1,7K views 2 minuten leestijd

België heeft een lange traditie in stoner en stonermetal, met onder meer Cowboys & Aliens, Fire Down Below, Beaten By Hippies en het recente internationale succes van Gnome. Witch Piss is een nieuwe Belgische stonermetalband met muzikanten die nog in andere bands spelen, in andere genres vooral ook: Marche Funèbre, Drawn Into Descent, Akem Manah, Self Inflicted, …. Het moet zijn dat ze toch heel wat liefde voor (en kennis van) de stonermetal hebben, want het debuutalbum van Witch Piss is sterk, heel sterk.

Muzikaal zit dit goed in elkaar. Er zit bij momenten wat sludgy doom in de tracks (zoals op Children Of The Fire) wat de oorsprong van sommige bandleden wat verraadt, maar dat is eerder een zegen dan een vloek. Ze mengen best wel veel verschillende invloeden in Witch Piss (psychedelic rock, spacerock, desert rock, heavy metal, …). Daardoor zwalpt de band per track van de ene invloed naar de volgende. Vermoedelijk zullen er voor het volgende album keuzes gemaakt worden die tot meer consistentie kunnen leiden of net tot nog meer experiment.

De zang komt bij Witch Piss van Peter Egberghs, die zich bij Marche Funèbre vooralsnog beperkte tot backing vocals. Zijn volle stemgeluid is een aangename ontdekking en hij gooit alles in de strijd wat hij heeft. Tegelijk voel je dat hij vocaal nog een pak groeimarge heeft. In de vocalen doet Witch Piss mij wat denken aan Ben Ward van Orange Goblin. Misschien, als hij er zich nog meer op toelegt, wordt Egberghs wel de nieuwe Manuel Remmerie (zanger van Cobra The Impaler).

De lyrics zitten meestal wel goed. Enkel Me And My Camaro is wat cheap. Afgemeten aan andere stonermetalbands heeft Witch Piss lange vocale stukken en missen ze nog een paar direct meebrulbare refreinen. Maar de vibe zit goed en dit klinkt zo ook al bijzonder catchy.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00