Home » Xilla brengt nieuwe single Like Vultures uit

Xilla brengt nieuwe single Like Vultures uit

door Maurice van der Zalm
146 views 2 minuten leestijd

Na het album Distant Minds van Xilla in 2019 is er wel het een en ander gebeurd. Zanger Leigh Oates ging solo aan de slag en in 2020 en 2021 liet de band twee nieuwe singles uitbrengen.

Het heeft dus ondertussen twee jaar geduurd maar vandaag brengt de band uit Birmingham de nieuwe single Like Vultures uit. Het is gelukkig weer wat je mag verwachten van de band. Dat houdt in dat je een compositie hoort die barst van de melodie waarin metal en progressieve rock in een aantrekkelijke jas zijn gestoken. De basis ligt in een sterke ritmesectie waarin bassist Rich Pullin erovoor zorgt dat de snelheid goed op peil blijft. Ondertussen zet gitarist Gerg Pullin met zijn akkoorden de basis verder voort zodat gitarist Chris Flanagan mag soleren waarin hij alle gevoel die je in een gitaarnoot kunt stoppen gebruikt.

Kenmerkend voor het geluid daarbij is het stemgeluid van Leigh Oates. Zijn enigszins schurende stemgeluid heeft een herkenbare klank en in Like Vultures laveert hij van rustige warme zangstukken naar meer krachtige uitspattingen. En alles passend bij het karakter van de compositie. Altijd rockend met een vleug grunge maakt hij het plaatje helemaal compleet. Tijd voor een nieuw album?

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00