Home » Arena – Hedon (Zwolle) 4-5-2018

Arena – Hedon (Zwolle) 4-5-2018

door Arjen de Graaf
183 views 2 minuten leestijd

Een avondje Arena is altijd iets om naar uit te kijken. De progressieve rockers uit Engeland maken er de gewoonte van om iets speciaals te maken van hun optredens. Een nieuwe plaat, getiteld Double vision en het 20-jarig jubileum van het klassieke Arena album The visitor is genoeg reden voor een uitgebreide tour door Europa. 
Aan de Nederlandse fans de eer om het eerste optreden van die tour te mogen aanschouwen in een gezellig gevuld Hedon in Zwolle. En ze worden niet teleurgesteld. Het eerste gedeelte van de avond staat volledig in het teken van The visitor dat in zijn geheel gespeeld wordt. Het blijkt dat dit concept album na al die jaren nog steeds overeind staat. Prachtige songs als A crack in the ice en The Hanging tree zorgen nog altijd voor kippenvel. Het geluid is vanaf de eerste seconden perfect en ook visueel ziet het er prima uit. De backdrop bestaat uit twee schermen waarop regelmatig beelden voorbij komen die overeenstemmen met de betreffende songs.
Ondanks dat Paul Manzi niet de originele zanger is van de meeste songs die gespeeld worden voelt hij zich overduidelijk als een vis in het water. Zijn stem is uitermate geschikt voor dit materiaal. Drummer Mick Pointer en toetsenist Clive Nolan geven zoals altijd de nodige kleur aan het geheel met hun typische stijl van spelen maar het is toch vooral gitarist John Mitchell die de show steelt. Zijn sound en fabuleuze techniek zijn een lust voor oor en oog en is de finishing touch aan het unieke Arena geluid.
Een nieuw album promoten dat nog niet is verschenen en wat het publiek dan ook niet kent is niet makkelijk. Waarschijnlijk is dat de reden dat er van Double vision slechts twee songs worden gespeeld die overigens wel zeer overtuigend klinken. Verder zijn het met name oudjes als Solomon, Jericho en Crying for help VII die enthousiast ontvangen worden. Toch is het jammer dat er in de twee uur durende show geen tijd is voor meer songs van prachtplaten als Immortal, Contagion en Pepper’s Ghost. Dat is nou eenmaal het nadeel als je een album integraal speelt. Misschien maar weer snel een volgende tour doen dan. Deze avond smaakt in ieder geval naar meer. 12 mei speelt de groep ook nog in de Boerderij in Zoetermeer waar gefilmd zal worden voor een dvd.
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00