Home » Black Rebel Motorcycle Club – Effenaar (Eindhoven) 07/03/2013

Black Rebel Motorcycle Club – Effenaar (Eindhoven) 07/03/2013

door Marc Koetse
217 views 2 minuten leestijd

De Effenaar heeft deze maanden een serieuze zomeractie opgezet en daar een aantal bijzondere bands aan gekoppeld. Vanavond staat het tweede concert op het programma: Black Rebel Motorcycle Club. In eerste instantie stond het concert in de kleine zaal gepland, maar gelukkig werd besloten het in de (voor deze gelegenheid verkleinde) grote zaal plaats te laten vinden zodat er voldoende plek is voor de 450 tal mensen die op dit concert zijn afgekomen.
Vox Von Braun - Effenaar (Eindhoven) 3/7/2013De aftrap is aan het Groningse Vox Von Braun.  De muziek die deze underground band brengt laat zich wat lastig  in een hoekje duwen. De set begint heel timide en is weinig pakkend. Her en der hoor je wat invloeden van onder andere de hoofdact van vanavond, wat dan wel weer een aardige opsteker is. Naar het einde van de zet toe, wordt de muziek wat rouwer en krijgt het publiek ook meer waardering voor het werk getuige de applausjes. De afsluiter, Pitch Dark, is een fraaie brug naar het vuurwerk dat komen gaat.
Black Rebel Motorcycle ClubOp Paaspop blies Black Rebel Motorcycle Club met speels gemak het dak van de Phoenix tent en dat doen ze vanavond zonder enige moeite weer. In de ruim twee uur durende set komen nummers van alle albums die men in het verleden uitbracht voorbij. Uiteraard ligt de nadruk op het Album Spectre at the Feast dat afgelopen maart uitkwam. Moeiteloos worden bakken herrie afgewisseld met schitterende melodieën met akoestische begeleiding. Helaas komt er na een uur wel een dip in de spanningsboog waardoor de schitterend gezongen solo “Devil’s Waitin” jammer genoeg in geklets ten onder gaat. De band herpakt zich gelukkig en weet het hoge niveau vast te houden tot het einde. Het feit dat het geluid in de Effenaar uitzonderlijk goed is vanavond, (moeten ze vaker doen, een gordijn ophangen) helpt zeker bij de beleving en het zou me dan ook niet verbazen dat dit concert hoog gaat eindigen op de eindejaarslijstjes. 
 
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00