Home » Born In Exile – Een interview met gitarist Joaco Luis

Born In Exile – Een interview met gitarist Joaco Luis

door Edwin Knip
134 views 3 minuten leestijd

Born In Exile bracht dit jaar haar tweede album Transcendence uit. De band onder aanvoering van de charismatische zangeres Kris Vega oogst lovende kritieken, ik sprak met gitarist Joaco Luis over invloeden en tijdsbesteding in COVID19 tijd.
Naar welke muziek luisterde je als tiener en welke artiest heeft je het meest geïnspireerd?
Luis: Ik groeide op met het luisteren naar Pink Floyd, Eric Clapton, Jimi Hendrix en HEEL VEEL Jazz (vanwege mijn vader). Maar toen ik vijftien werd begon ik te luisteren naar metal en ontdekte ik Dream Theater dat vanaf toen mijn grootste inspirator en beïnvloeder werd.
Hou ziet jouw dagelijkse leven er uit in deze COVID19 tijd?
Luis: Ik oefen nog steeds zes tot acht uur per dat op mijn gitaar en ik ben erg blij dat ik in staat ben om online gitaar lessen te kunnen blijven geven. De rest van de de tijd besteed ik aan het ontdekken van nieuwe muziek, lezen en het spelen van videogames.
Hoe componeer je de nummers, doen jullie dit samen als band of is er één persoon die met de tekst of de muziek komt?
Luis: Over het algemeen komt Carlos (Casillo) met een onderwerp voor een nummer, daarna voegen we onze ideeën samen en werken we het uit tot het uiteindelijke stuk.
Wat wordt het eerste dat jullie als band gaan doen als de lockdown wordt opgeheven?
Luis: Ons nieuwe album LIVE presenteren! We moesten onze eerdere presentatie uitstellen vanwege de situatie, dus zodra alles terug is naar normaal gaan we ons nieuwe album volledig live spelen voor iedereen!
Zijn er plannen om in Nederland op te treden in de nabije toekomst, als alles terug is naar normaal?
Luis: Absoluut! Ons plan is om onze muziek overal te brengen, om te beginnen in Europa.
Wat is de grootste kik om in een band te spelen en succes te hebben?
Luis: Voor mij persoonlijk is de de grootste kik van het spelen in een band het live spelen. Ik krijg nooit genoeg van de adrenaline, de energie van het publiek en het delen van onze muziek met iedereen.
Het hebben van succes is hoe je er naar kijkt, neem ik aan. Veel mensen vinden dat het verdienen van heel veel geld gelijk staat aan het hebben van succes….maar ik groeide op als gitarist omdat muziek mij er toe zette om een instrument op te pakken. Het gebeurde gewoon omdat we een gitaar in huis hadden. Als mijn muziek diezelfde impact op maar één persoon zou kunnen hebben, en hem of haar laat zien hoe mooi en leuk een muzikaal avontuur kan zijn, dan zou ik dat als een groot succes ervaren.
Wat zijn de plannen voor de nabije toekomst?
Luis
: Ons nieuwste album zo veel als mogelijk verspreiden. We willen dat IEDEREEN er naar luistert en ons komt vergezellen bij onze live shows. Na veel uren van werk, repeteren en opnemen zijn we ongelooflijk blij met het eind resultaat.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00