Home » Bush – Effenaar (Eindhoven) 07/07/2013

Bush – Effenaar (Eindhoven) 07/07/2013

door admin
190 views 3 minuten leestijd

Forida-Room-67Het debuut-album ‘Sixteen Stone’ en de opvolger ‘Razorblade Suitcase’ van Bush zorgden voor behoorlijk wat opwinding midden jaren ’90. De Europese -vooruit Britse- tegenhanger van Nirvana was gevonden! Grungy gitaren, ijzersterke rocksongs en Gavin Rossdale; een zeer sympathieke en voor hordes dames woest aantrekkelijke frontman. Aldus De Effenaar.
Maar voordat veel vrouwen in de zaal het warm krijgen van Gavin, wordt het wachten op het hoofdprogramma opgevuld met de band Florida Room. Deze jonge band uit Londen maakt voornamelijk rustige luisterliedjes. Het optreden wordt, ondanks de afwijkende muziekstijl van de hoofdact van vanavond, goed ontvangen door het publiek. Het laatste nummer is wat steviger dan de rest en is een mooie afsluiter van het voorprogramma. De bandleden lijken onder de indruk van het publiek want ze maken nog even snel foto’s van het publiek met hun mobiele telefoons.
Bush-96De zaal is inmiddels behoorlijk vol en de temperatuur is flink gestegen als de mannen van Bush het podium betreden. De eerste tonen van Machinehead worden ingezet en meteen zijn de band en het publiek helemaal los. Zanger Gavin lijkt qua uiterlijk en energie niet ouder te worden, toch is hij zevenenveertig jaar oud. Hij rent en springt heen en weer op het podium en gaat regelmatig op zijn knieën voor het publiek. Tussen het podium en het publiek zijn er grote kisten geplaatst waarop hij zo dicht mogelijk bij het publiek kan staan. Hier wordt door de fans dan ook gretig gebruik van gemaakt. Dat het zweet van de zanger van zijn lijf op ze valt lijkt niemand te deren.
Halverwege het optreden kondigt Gavin het nieuwe nummer Loneliness Killer aan, die op het nieuwe album zal verschijnen. Het album is voor 75% af en zal waarschijnlijk dit jaar nog verschijnen. Tevens toont de man van Gwen Stefani zijn gitaar-skills door de snaren te bespelen met de rand van de luidspreker. Een ander nieuw nummer dat ze spelen is House on Fire. Beide nummers worden goed ontvangen door het publiek. De charmante zanger lijkt niet bij ieder nummer even goed bij stem, maar dat mag de pret niet drukken.
Na een klein uur wordt de eerste set afgesloten met Little Things en gaan de mannen het podium af om later terug te komen voor de toegift. Wanneer bassist Corey Britz het basloopje van Alien inzet is de zaal meteen weer stil. Even kan iedereen weer op adem komen op vervolgens op de Beatles cover  Come Together weer los te gaan. Als vervolgens Gavin helemaal alleen Glycerine in zet, zingt het publiek uit volle borst mee. Het nummer begint intiem maar als de rest van de band hun zanger ondersteunt met gitaar en drums ontlaadt de zaal helemaal. Met Comedown komt er helaas een einde aan dit optreden.
Waar je tegenwoordig veel bands ziet die het na een tijdje nog voor het geld moeten doen, doet Bush het nog duidelijk voor hun plezier. Misschien komt het omdat dit het eerste optreden van hun Europese tour is, maar zo zouden veel bands het moeten doen. Er is veel interactie met het publiek en weinig poespas er omheen. Het gaat om de muziek en om de fans en die heeft Bush duidelijk nog hoog in het vaandel!
Setlist:
1. Machinehead
2. Testostorene
3. The Sound of Winter
4. Everything Zen
5. Loneliness Killer
6. Greedy Fly
7. Float
8. Heart of the Matter
9. Chemicals Between Us
10. House is on Fire
11. Little Things
Toegift:
1. Alien
2. Come Together
3. Glycerine
4. Comedown


Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00