Home » Childrain + Voivod + GWAR – 013 (Tilburg) 28/11/2019

Childrain + Voivod + GWAR – 013 (Tilburg) 28/11/2019

door Jochem van der Steen
183 views 3 minuten leestijd

Ik ben eigenlijk verrast dat deze avond in de kleinere Jupiler plaats vind. Er staan toch twee redelijk legendarische metal bands in Tilburg vanavond met een redelijk grote en fanatieke fanbase.
Childrain is als voorprogramma verrassend gekozen. De melodic, groovy death metal is toch van heel andere aard dan de bands die volgen. Het feit dat die muziek niet zo aanspreekt bij het publiek van de headliner blijkt ook wel uit de leegte van de zaal. De Basken laten zich echter niet kennen en zetten een prettige set neer waarbij vocalist Iñigo een brede range van geluid laat horen. Uiteindelijk krijgen ze het spaarzame publiek redelijk enthousiast en gaan er wat vuisten in de lucht. Na de show zie ik ook wat mensen in versgekochte merchandise dus gelukkig hebben ze best wat zieltjes toch kunnen winnen.
De zaal is plotseling bomvol bij Voivod en het stikt van Voivod hoodies, shirts, etc. Het publiek bestaat duidelijk voor een groot deel uit fans van de eerste orde. De oudere metal garde is deze legendarische avant-garde metal band behoorlijk trouw gebleven! Helaas maakt de band een wat uitgebluste indruk op me en maken ze niet waar wat ik de laatste keer van ze heb gezien in Eindhoven. Ook het geluid klinkt een beetje dun. Dat het vandaag niet staat als een huis is ook een beetje te merken aan het feit dat er tijdens het optreden best veel geouwehoerd wordt in het publiek. De Canadezen weten het publiek vandaag simpelweg minder goed te pakken. Jammer, want ze hebben natuurlijk superieur songmateriaal in huis. Gelukkig klinkt mijn favoriete nummer Obsolete Beings, wel best goed.
Vol verwachting kloppen de harten van het publiek. Klaar (of niet?) om 450 liter nepbloed over hun heen gespoten te krijgen terwijl ook de trommelvliezen het zwaar te verduren krijgen. GWAR moet het natuurlijk, in tegenstelling tot Voivod, een stuk meer hebben van de show dan de songs. In groteske pakken gestoken vertolken de bandleden de rol van intergalactisch tuig die ons uit de ruimte bezoeken om ons hun seksslaven te maken. Ik moet bekennen dat mijn aandacht ook behoorlijk wordt afgeleid van de muzikale kwaliteiten van de thrash punkers door het spektakel op het podium maar ook de ondergespoten concertgangers die dorstig naar de bar snellen.
Voor hen die het dus niet weten… Front alien Blöthar the Berserker is uitgerust met een soort van uier waar hij rood vocht uit kan spuiten. Dat doet hij dus veelvuldig waardoor de witte shirts roze kleuren en de bezoekers gratis de haartjes geverfd krijgen. Tel daarbij bijvoorbeeld een stukje op waar een Donald Trump vertolker de alien pijpt en je hebt een indruk van de show. Toch net weer wat anders dan de gekostumeerde show van een Gloryhammer.
Het was gewoon een avondje waar je bij had moeten wezen. De sfeer na de show is ook nog lekker los en uitgelaten, waarbij fans elkaar schouderklopjes geven als ze andere ondergespoten slachtoffers tegenkomen.


 

 

 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00