Home » Deathstars – Tivoli (Utrecht) 08/11/2014

Deathstars – Tivoli (Utrecht) 08/11/2014

door Patrick Spruytenburg
201 views 4 minuten leestijd

Wanneer ik bij Tivoli de Helling arriveer staat er al een behoorlijke rij mensen voor de deur te wachten. Omdat het concert al een tijd uitverkocht is staat men al vroeg voor de deur om verzekerd te zijn van een mooi plekje in de zaal. Er lopen zelf mensen de rij langs om te vragen of er misschien nog iemand is die kaartjes over heeft. Dit geeft wel aan hoe populair de Deathstars zijn.
20141108 - the dead and living - 004De opwarmer van de avond is de band The Dead And Living, een gothic rockband uit Zweden. De band reist de hele The Claws Through Europe tour mee met de Deathstars. De Deathstars hebben ze zelf uitgekozen omdat ze vinden dat The Dead And Living een band betreft waarvan men meer moet weten en omdat deze perfect bij hun tour past. De concertganger wordt getrakteerd op een lekker pakketje duistere rock. Het blijkt dat de keuze voor deze band enorm goed uitpakt. Met donkere haren en donkere make-up verschijnen de heren van The Dead And Living zelfverzekerd op het podium. Wanneer de de eerste paar nummers zijn gespeeld stroomt de zaal snel voller. Daar waar de meeste support-acts het publiek niet verder weten te bewegen tot wat beleefd geklap na elk nummer, weet deze band het publiek juist goed bij z’n show te betrekken. Met meezingers als Mayday, Mayday! lukt het prima om de mensen in de zaal mee te krijgen en de handen gaan geregeld de lucht in. De donkere stem van zanger Coroner in combinatie met de donkere riffs doen een beetje denken aan het werk van Gothminister en Rammstein, maar door het vleugje folk klinkt de band toch vernieuwend.
20141108 - deathstars - 001En dan is het tijd voor Deathstars! Deze band komt ook uit Zweden en de muziek bevat de volgende ingrediënten: death, industrial, glam, rock en metal. De die-hard fans staan op de eerste rij al met smart te wachten. Sommigen,vooral de vrouwelijke fans, zijn zelf gekleed in Deathstars-stijl, compleet met politiepet met Deathstars-logo. Eigenlijk zou de band eind maart 2014 komen optreden maar door vertraging met de release van het nieuwe album The Perfect Cult is de hele tour met ruim een half jaar opgeschoven. Het had maar weinig gescheeld of de Deathstars hadden weer hun tour moeten uitstellen of zou er zelfs nooit meer sprake zijn geweest van touren. Eind oktober zijn de band- en crewleden van een wisse dood gered nadat de motor van hun tourbus in brand was gevlogen in Oostenrijk. Zanger Whiplasher is hier duidelijk nog steeds van onder de indruk. De bandleden komen op met wit geschminkte gezichten en donkere make-up. Als eerste wordt een track van hun laatste album, Temple Of The Insects ingezet. Het lijkt of het publiek nog even moet bijkomen van de energieke set van de vorige band. Het duurt eventjes voordat men weer nieuwe energie heeft gevonden voor de Deathstars, de band waar het uiteindelijk om draait. Maar dat komt dik in orde wanneer al snel een van de bekendere nummers Tongues wordt gespeeld en al snel ontstaat er een flinke moshpit midden in de zaal. Alle bandleden weten het publiek te imponeren met hun verschijning en performance. Gitarist Nightmare en bassist Skinny staan zo nu en dan op een verhoging waar af en toe flink wat rook uit komt. Vocalist Whiplasher is eigenlijk niet echt een zanger, maar met zijn donkere stem declameert hij zijn teksten met verve. Na een uur en een kwartier gespeeld te hebben verdwijnt de band even van het podium. Vervolgens verschijnt Skinny met ontbloot, afgetraind bovenlijf weer op het podium om de toegift in te luiden. Hij zegt dat hij onder de indruk is van het publiek en daarom maar z’n shirtje heeft uitgetrokken. De band speelt nog drie nummers en eindigt met de klapper Blitzkrieg Boom, het meest energieke nummer van de set. Met anderhalf uur speeltijd zit het er dan toch echt op en de bandleden maken nog even persoonlijk contact met het publiek. Handen worden over en weer geschud en bandleden en publiek bedanken elkaar voor een toffe avond.
Setlist: Temple Of The Insects – Metal – New Dead Nation – All The Devil’s Toys – Tongues – Death Dies Hard – Explode – Synthetic Generation – The Perfect Cult – The Greatest Fight On Earth – Chertograd – Night Electric Night – Play God – Semi-Automatic – Blood Stains Blondes – Fire Galore – Cyanide – Blitzkrieg Boom


 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00