Home » Even snel bijpraten met James McBain (Hellripper)

Even snel bijpraten met James McBain (Hellripper)

door Jochem van der Steen
5,9K views 3 minuten leestijd

James McBain, de man achter speed/blackened thrash band Hellripper was één van de hoogtepunten van het Welcome To Hell festival in de Effenaar. Hij kwam speciaal voor de show overgevlogen uit Schotland. Ik kreeg hem even te spreken voor zijn optreden. Het viel niet mee om even een rustig momentje te vinden aangezien een grote hoeveelheid fans stond te dringen een foto of een praatje met hem te maken. We hielden het daarom kort maar gezellig.

Hoe was je vlucht?

Vreselijk, erg hobbelig. We arriveerden op Eindhoven Airport rond 17:00 en het begon te sneeuwen. Je weet dat het een zware vlucht gaat worden als de piloot zegt dat je  je gordels om moet doen voor de maximale veiligheid. Toen we landden was er ook veel mist.

Het gaat echt enorm goed met de verkoop van het nieuwe album, Warlocks Grim & Withered Hags. Waarom denk je dat het nu ineens zo hard gaat?

Ik weet het niet, misschien, nou ja ik hoop, omdat het gewoon een goed album is. Er is ook meer aandacht van de pers maar dat komt misschien ook wel omdat dit album beter is dan de vorigen. Het label doet natuurlijk ook goed werk met de promotie. Het overtreft allemaal mijn verwachtingen. Het was een geleidelijke groei de afgelopen jaren en we zijn nu op een punt aangekomen waar het allemaal een stuk groter en gekker is geworden de afgelopen maanden. Ik heb het ontzettend druk met interviews, organiseren van shows en het versturen van alle bestellingen. Dit is de eerste keer dat we ook echt een album kunnen promoten door middel van live shows. Voor het eerste album hebben we er maar een paar kunnen doen. Voor het vorige album werden door corona alle plannen afgezegd. En nu hebben we eindelijk allerlei Europese en festivalshows gepland.

Is het moeilijk de setlist vast te stellen voor een festival als dit?

Ja best wel. Omdat het een festival show is willen we toch de bekendere nummers spelen, maar ook wat van het nieuwe werk. Dit is pas de tweede show waar we de nieuwe nummers kunnen spelen. Ik hoop dat mensen ze herkennen en er goed op reageren. Het zal een snelle, chaotische show worden.

Ga je ook nog wat bands kijken hier?

Ik wil graag Bütcher zien, maar dat is rond mijn soundcheck, dus ik hoop dat ik er nog iets van mee kan krijgen. Ik wil Vulture zien en Enforcer vind ik ook heel tof. Er is altijd wat aan de gang en te doen dus het is nooit mogelijke alle bands te zien die je wil bij een festival. Maar na het optreden ben ik vrij, dus ga ik zoveel mogelijk rond blijven hangen en bands kijken.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00