Home » Hunter – Rebel Angels Rise

Hunter – Rebel Angels Rise

door Xander Pas
1,5K views 2 minuten leestijd

Alsof Graspop nog niet genoeg bewijs was dat ze in Belgie van metal houden, bevestigd Hunter dat ook nog even met hun tweede studio album, Rebel Angels Rise. De band werd in 2016 opgericht en bracht 3 jaar later hun debuut uit. Deze band greep mijn aandacht door de vergelijking die gemaakt werd met Cirith Ungol en Savatage. De vocalen hebben inderdaad wat weg van Tim Baker, de zanger van Cirith Ungol.

Een stevige binnenkomer. Snel, energiek en behoorlijk strak spel in combinatie met goed vocaal werk, wat een genot. Zanger David Walgrave mag dan wel te vergelijken zijn met andere metal zangers, toch heb ik niet het idee dat hij ze na probeert te doen. Het tweede nummer, The Forge, is op vocaal gebied een mooie afwisseling tussen Cirith Ungol-achtige vocalen en zijn eigen stem, bij gebrek aan een betere omschrijving. Ook instrumentaal ben ik erg te spreken over dit nummer. Het titelnummer zou misschien een nog betere binnenkomer zijn geweest. Qua vocalen ietwat anders dan voorgaande nummers en een betere opbouw, waarbij de talenten van alle leden mooi naar voren komen zonder gehaast te klinken. Een goed nummer om aandachtig naar te luisteren.

The Knight of the Black Rose (Part 2) is mijn favoriet op het album. Het eerste deel van dit nummer was te horen op hun gelijknamige debuut album en is ook een sterk metal nummer. Zowel de lyrics, vocalen als instrumentalen werken goed en zetten een fantastisch nummer neer. Strakke riffs, genoeg afwisseling en een interessante opbouw die bij de eerste luisterbeurt al op repeat werd gezet en mijn aandacht volledig greep.

Ook Morior Invictus is een briljant nummer. Wederom stevige riffs. Dit keer een wat zwaar geluid wat op momenten aan een mix van heavy metal en doom metal deed denken. Qua lyrics ook sterk. Ik zit te headbangen achter mijn computer en wordt door een aantal man aangestaard die het ook weten: Dit album is de moeite waard. Een van de hoogtepunten van het jaar is het zeker. Zowel voor jonge metal liefhebbers als de metalheads die tijdens het ontstaan van de NWOBHM al liefhebber van het genre waren. Zowel een klassieke als frisse en vooral energieke sound. Deze band heeft mooi werk geleverd. Ik hoop dat we nog veel albums van dit niveau kunnen verwachten van Hunter.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00