Home » Iron Savior – The Landing

Iron Savior – The Landing

door jan@rockportaal.nl
95 views 2 minuten leestijd

Iron Savior - The Landing cd hoesIron Savior is opgericht in 1996 door Piet Sielck, Kai Hansen (Gamma Ray) en Thomen Stauch (Blind Guardian). Hansen en Stauch zitten niet meer in de band, maar de invloeden van beide heren zijn nog duidelijk hoorbaar. Dit is het zevende album van de band waarvan ik nog niet eerder had gehoord – totdat ik “The Landing” aangeboden kreeg.
Iron Savior brengt op deze CD hoogstaande metal in de traditie van Judas Priest, Victory, Primal Fear en Blind Guardian – de laatste nog het meest. Zanger Sielck klinkt als Hansi Kürsch, de herkenbare melodielijnen en de koortjes zijn rijkelijk toegevoegd. Aan overige muzikale kwaliteiten ontbreekt het deze band evenmin. Er wordt rijkelijk gestrooid met gitaarsolo’s tussen de verzen en ook de dubbele gitaarsolo’s (Starlight) en gitaarduels (Hall Of The Heroes) mogen er wezen. Er wordt gebruik gemaakt van toetsen, maar deze overheersen niet. De productie is aardig gevuld en geen ruimte wordt onbenut gelaten – altijd goed voor je adrenalineniveau. Als ik autocoureur was zou ik dit vlak voor een race opzetten, levert geheid een paar snelle ronden op. Veel nummers bereiken een hoog toerental – bij ‘Starlight’, ‘Moment in Time’ en ‘Faster Than All’ krijg ik het gevoel dat Iron Savior 120 per uur rijdt in de derde versnelling.
Wat Iron Savior laat zien, zowel muzikaal als tekstueel, is niet vernieuwend: opgewekte, laagdrempelige muziek met aanstekelijke composities. ‘Heavy Metal Never Dies’ is een titel met een boodschap die we al vaker hebben zien passeren in de metal wereld. Van dezelfde categorie is “R.U. Ready”, waarin de geschiedenis van heavy metal en de drijfveer van headbangers wordt samengevat. Het zijn maar twee voorbeelden.
Met “The Landing” levert Iron Savior een schijf af zonder verrassingen – voor iemand die iets vertrouwds zoekt binnen de Duitse metal traditie is dit een goede keus. Of ik deze schijf vaak zal opzetten kan ik echter moeilijk voorspellen.
Titels:
01. Descending
02. The Savior
03. Starlight
04. March Of Doom
05. Heavy Metal Never Dies
06. Moment In Time
07. Hall Of The Heroes
08. R. U. Ready
09. Faster Than All
10. Before The Pain
11. No Guts No Glory
Duur: 44:54

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00