Home » Kamchatka – dB's (Utrecht) 22-4-2016

Kamchatka – dB's (Utrecht) 22-4-2016

door Arjen de Graaf
192 views 2 minuten leestijd

KamHet Zweedse trio Kamchatka laat zich niet makkelijk in een hokje plaatsen. Muzikaal spelen de sympathieke heren een combinatie van bluesrock, stonerrock en psychedelische rock. Het psychedelische aspect komt vooral tot uiting op het podium waar de groep regelmatig improviseert en nummers soms drie keer zo lang duren dan op de plaat.  
Zoals zanger/gitarist Thomas Andersson tijdens het optreden terecht zegt “het is leuk om in een wereld waarin je alles kunt volgen en alles van tevoren weet iets te doen wat niet gepland is en niemand verwacht”. En zo is het natuurlijk ook. Dit wordt nog eens benadrukt door het feit dat de setlist iedere avond anders is. De groep toert naar aanleiding van het vorig jaar verschenen album Long road made of gold waarvan de meeste nummers deze avond afkomstig zijn. Hun beste plaat The search goes on (2014) wordt gelukkig ook niet vergeten evenals ouder werk. Een prima mix van oud en nieuw materiaal dus.
En zo is het genieten van puike nummers als Pressure, Good night, Seed, Rain en Coast to coast. Andersson heeft een zeer eigen manier van gitaarspelen. Hij speelt tijdens solo’s voornamelijk korte en snelle noten waardoor ook de sound van de groep zeer eigen klinkt. Zelfs in pure blues nummers gaat hem dat prima af mede doordat hij er erg veel gevoel in weet te leggen. Gesteund door een uitstekende ritmesectie met drummer Tobias Strandvik en bassist Per Wiberg die in sommige nummers de leadvocalen voor zijn rekening neemt, laat Kamchatka zien in blakende vorm te verkeren.
Het is jammer dat de groep nog niet bekend genoeg is om de clubs te vullen waar ze spelen. Het wordt hoog tijd dat dit gaat veranderen. De komende dagen toeren de heren nog door Nederland. Ga dat zien!
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00