Home » Keep It For Tomorrow – New Spirit

Keep It For Tomorrow – New Spirit

door Maurice van der Zalm
124 views 2 minuten leestijd

KIFT_Cover_1500_300dpiRedfield heeft een neus voor fraaie post-hardcore, metalcore en herkent jong talent. De Duitse band Keep It For Tomorrow(KIFT) is daar een voorbeeld van. KIFT is opgericht in 2010 en heeft ondertussen drie demo’s op hun naam staan. Daarnaast is de cv gevuld met optredens supporting Being As An Ocean en Eskimo Callboy. Onder de bezielende leiding van Christoph Wieczorek (Annisokay) werd eindelijk New Spirit opgenomen.
Kenmerkend voor de tien nummers op het album is de stabiele opbouw van de nummers. Dat zorgt voor uitstekende composities die binnen de grenzen van de metalcore goed wegluisteren. Dat zorgt er echter ook voor dat eenzijdigheid wat om de hoek komt kijken. Het stevige contrast in de grunts en de clean vocals houden de verveling gelukkig flink onder de duim. Vooral de clean vocals zijn door hun fragiele breekbaarheid een uitstekend tegenwicht voor de brute grunts. Ten aanzien van de composities is het ook niet allemaal over één kam te scheren. Zo bevat Shadowplay een heerlijke hardcoregroove en weten de gitaartonen subtiele geluidselementen toe te voegen aan het geheel. De wisseling in tempo zorgt eveneens dat de snelheid in het nummer gewaarborgd blijft. Die variëteit in tempo en ritme gebruikt de band ook in Seishin (feat Jesse Cash). De onregelmatigheden en het gebruik van de zang maakt van dit nummer wel een uitschieter zo aan het eind van het album. Een andere uitschieter is zeker het uptempo Evolve (feat Jake Taylor). De staccato gitaarriff hakt er genadeloos in. De melodie volgt lekker en is aantrekkelijk. Wanneer er dan ook nog plotseling een muzikale wending komt en er door middel van verschillende ritmes weer wordt opgebouwd naar het basisnummer, is dat heel verfrissend. Jammer dat het uiteindelijk toch niet meer gaat spetteren zoals in de eerst helft van het nummer. Verfrissend is ook de metalcoreballad Insights. De onderliggende spanning in het nummer voert de algemene spanning op en op zanggebied is het gewoon lekker.
Keep If For Tomorrow is ongetwijfeld naar de toekomst gericht en de New Spirit is een fraaie titel van het album, maar binnen de metalcorescene valt het begrip New Spirit wel mee. Toch is het de band binnen de gestelde grenzen wel gelukt om een meer dan voldoende album uit te brengen. Zeker het aantal positieve uitschieters maken van New Spirit een album dat vraagt om meer. Maar………. We will keep that for tomorrow.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00