Home » KinKobra: Moddervette Rock ‘n Roll 4 your soul!

KinKobra: Moddervette Rock ‘n Roll 4 your soul!

door rob@rockportaal.nl
99 views 6 minuten leestijd

KinKobra. Vijf heren met een passie voor muziek wat zich uit in  een ijzersterke mentaliteit en werken tot ze erbij neervallen. Winnaar Redbull Bedroom Jam 2011, roulatie in de playlist van MTV en onlangs een nieuwe single uit. Het lijkt de band voor de wind te gaan. Maar wie zijn deze heren en wat drijft ze? Rockportaal sprak na het optreden op Kempenerpop met Pascal Molenaar. Zanger en gitarist van deze gedreven band.
Dat ging er gvd op! Hoe was het voor jullie?
Ja dat ging als een raket! Super vet en enorm cool publiek zeg! Ook ons petje af voor de organisatie en crew want dat is echt super geregeld!
Eerste keer Kempenerpop?
Ja en wat ons betreft zeker niet de laatste keer!
De set begon vrij ingetogen, maar ontspoorde (in de positieve zin des woords) na een half uur volledig. Is dat jullie normale werkwijze? Allereerst het publiek gerust stellen om ze vervolgens te overdonderen met hetgeen jullie in je macht hebben.
We houden van een opbouw en willen eigenlijk de set in een stijgende lijn spelen en het liefst met zo min mogelijk punten waar deze weer in kan zakken.
En een nieuw lid in de gelederen!?
Jep en z’n naam is Brian Lemmen. We waren al een poosje op zoek naar een extra gitarist en Brian was één van de kandidaten.
Jullie hebben nog geen Wikipedia pagina. Wat is dat dan?
Daar zijn we niet cool genoeg voor! Maar we zouden wel dolgraag een Wiki willen. Dus als iemand van de lezers zich geroepen voelt!? Onze dank zal groot zijn!
Dankzij het gebrek aan een Wikipedia pagina: omschrijf KinKobra in één zin.
Moddervette Rock ‘n Roll 4 your soul, recht uit het hart!
Gorinchem. Klinkt niet echt als de bakermat van rock. Hoe is de muziek scene in daar?
Nou een bakermat is het in die zin niet echt nee, maar er komen wel een aantal muzikanten vandaan die het niet slecht doen in de Nederlandse muziek scene. De muziek scene zelf is erg verdeeld en dat is ook de reden dat wij er eigenlijk alleen maar wonen 🙂 Je er hebt bijvoorbeeld wel Studio 4205 waar we zelf onze repetitie ruimte hebben en daar lopen een aantal coole en goede muzikanten rond. Ook de eigenaar/studiobaas is ook echt een gouden gast die hart voor zijn business en muziek heeft. Wat ons betreft is dat het laatste stukje ECHT muziekland in Gorinchem. De rest van Gorinchem kent het woord samenwerking niet of nauwelijks, en ego’s spelen daar een grote rol in. Eigenlijk best zonde want talent is er zeker aanwezig.
Enige specifieke bands waar jullie je inspiratie vandaan halen?
Foo Fighters, Placebo, Prince en Bush, dat zijn wel bands waar we veel van leren.
Winnaar van de Red Bull Bedroom Jam 2011, een nieuwe single waarvan de clip op YouTube inmiddels –in drie weken tijd- ruim 21.000 keer is bekeken, evenals in de roulatie zit bij MTV en enkele vette shows de afgelopen tijd alsmede in het verschiet. Het gaat zomaar de goede kant op met KinKobra?
Ja dat is echt zo VET! Wat veel mensen niet weten is dat we er keihard en zonder onzin 24/7 voor werken en knokken! Het is een harde business en je moet je continue bewijzen. Er komt zoveel meer bij kijken dan 45 min cool zijn op een stage. Van kleding tot show tot apparatuur tot flightcases , merchandise, vervoer, netwerk, producers, noem maar op! Dan is het super om te zien dat het gewaardeerd wordt en de goede kant op gaat. Deze manier van werken zorgt er ook nog eens voor dat je met beide benen op de grond blijft, want je weet wat je er allemaal voor moet doen en laten!
Hoe is de nieuwe single ontvangen?
OK = OK ontvangen! Dat is nog zo’n ubergaaf ding! We hebben deze zelf geplugd en als je dan van de top van de muziek scene [Lees: 3FM, MTV, Eric Corton, Annemieke Schollaardt ] te horen krijgt dat het een kickass track is.. tja dan doe je het goed toch?
Slechts één single. Je ziet steeds meer bands op deze manier naar buiten treden. Wat was voor jullie de doorslaggevende factor om dit zo te doen?
Dit alles is in overleg en samenwerking gegaan met Oscar Holleman – onze producer. We willen een goed album afleveren en voor ons werkt in fases werken het beste. Je kunt dan de nummers goed uitzoeken en kiezen voor je album.
Brengt dit ook veranderingen mee in het schrijf- en opnameproces? Het album bestaat in principe uit meerdere ‘delen’. Of is het zo dat het overige werk al klaar ligt?
Het fijne aan zo werken is dat je een goede rode draad hebt en dat je de nummers op elkaar af kunt stemmen plus het feit dat je altijd blijft ontwikkelen. We hebben veel nummers klaar liggen maar of deze dan ook daadwerkelijk gekozen worden is maar de vraag. Soms is een compleet nieuw idee veel beter of soms denken we: “ hey als we nou eens het refreintje van de ene pakken met het couplet van de andere”?
Oscar Holleman achter de knoppen, dat moet een ervaring zijn geweest! Hoe was het om met hem te werken?
Oscar is een hele goede producer. Niet alleen een super aardige gast maar ook meer dan een producer alleen. Hij is echt enorm creatief en haalt echt het beste in je naar boven en soms nog meer dan dat. Er is altijd tijd voor even een geintje en een bakkie koffie en daarna weer keihard en serieus werken. Mede doordat we in de studio zo te werk zijn  gegaan zijn we live ook echt enorm gegroeid.
Jullie hebben ondertussen ook bij zijn label getekend. Bevalt dat, en wat kan deze man wellicht voor jullie betekenen in de toekomst?
Dat is gekomen doordat we hebben laten zien dat we dit echt willen en het bevalt goed want je kent elkaar ook al best goed. Dat werkt enorm relaxed. Oscar is een begrip in de muziek wereld met een groot netwerk.
Wat staat er in de nabije toekomst op stapel voor KinKobra?
Allereerst de 2 overige singels releasen en natuurlijk ons album. Verder heel veel spelen en werken aan de naamsbekendheid van de band.
Vet om met jullie gesproken te hebben! Nu rap aan het ’t bier!
AMEN!!
[nggallery id=1575]

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00