Home » Knipoog Pure Rock (Boekel) 18/05/2013

Knipoog Pure Rock (Boekel) 18/05/2013

door marijke@rockportaal.nl
153 views 6 minuten leestijd

De weergoden zijn ons dit jaar niet zo goed gezind in de aanloop naar de negende editie van Knipoog Pure Rock. De organisatie houdt de weerberichten dan ook nauwlettend in de gaten en op de dag zelf komt het verlossende woord; Geen regen. Af en toe zon. Daar doen we het dit jaar voor. Knipoog is dit jaar voor het eerst een dagje naar voren geschoven om te zien of dat de concurrentie met andere festiviteiten tijdens de pinksterdagen zal bevechten. Helaas zijn er ook vaste bezoekers die moeten werken op zaterdag en daarmee hun geliefde festival moeten missen. Ik ben benieuwd of met deze verschuiving bereikt wordt wat voor ogen is.
De dag wordt geopend op het buitenpodium door The Cube, een coverband uit het Boekelse zelf om het binnendruppelde publiek op te warmen. Snel daarna volgt Black Pearl en is het zaaltje van café Salut al aardig gevuld. Organisator Toon van de Heuvel zingt zelf in deze Pearl Jam coverband en vandaag staan ze voor het eerst in deze formatie op het podium. De nummers van Pearl Jam lijken Toon beter te liggen dan zijn andere projec
t met covers van Dave Grohl, zijn stem komt wat beter tot zijn recht.  Black Pearl  is dan ook een  prima starter van het binnenprogramma van Knipoog wat nog aardig wat verrassingen in petto heeft.
Buiten staan de mannen van American Idiots al klaar om het publiek op te vangen dat weer terug naar buiten keert. De zanger van deze Green Day coverband geeft direct te kennen last van zijn keel te hebben en dat is ook al snel te horen. Dapper van hem om toch door te zetten en daarmee een prima optreden te geven met de bekende hits van deze Amerikaanse band. Het publiek moet er nog even inkomen en blijft wat timide achter op het terrein rond de bar hangen. Een prima optreden, niks om aan te merken en een bandje om te onthouden! Aan het eind van het optreden lijkt zelfs de stem van de zanger een beetje terug te komen.
Binnen wacht ons de eerste muzikale verrassing van de dag; Clemens van de Ven & Sjoerd van Bommel zijn oudgedienden die ook nog eens hun roots in Boekel hebben liggen.  Met enkel een drumstel en een piano rocken ze heel knipoog van de dansvloer. Wat een muzikaal hoogtepunt zien we hier. Een lust voor het oor en oog, want dat de mannen er plezier in hebben is duidelijk te zien. Wellicht was dit muzikaal gezien al hét hoogstandje wat Knipoog ons dit jaar in hun gevarieerde programma brengt.
Boekel is flink vertegenwoordigd dit jaar, want buiten maakt Argus zich op om hun muzikale kunsten te vertonen. Het jaren 80′ rock-achtige geluid met zweverige stukken van Argus moet je maar net liggen en het publiek is dan ook duidelijk verdeeld. Sommige muziekliefhebbers spreken alom lof terwijl anderen liever een biertje halen en bijpraten met een oude bekenden. Vooral de instrumentale nummers kunnen maar matig boeien en de vraag komt dan ook op of dit wel de juiste setting is voor een band als Argus. Ieder zijn ding en gelukkig waren er ook genoeg bezoekers die het wel konden waarderen.
Binnen gaat de eerste metalcore band van vandaag als een razende van start. We moeten even wennen aan het schelle stemgeluid van de leadzanger van Reckless Suicide, de grunts klinken mij niet lekker in de oren. Muzikaal gezien laten de jonge mannen zien dat ze al aardig wat kunstjes hebben geleerd op hun instrument en de zang van de gitarist brengt wat evenwicht in het geheel. Een cover van Killswitch Engage is voor een fan als mijzelf een doorn in het oog. Dáár mis ik toch nog wat. Maar wellicht horen we nog meer van deze jongemannen in de toekomst, het begin is gemaakt.
Buiten start het langverwachte reunie-optreden van Van Der, helden uit vervlogen jaren. Velen kijken enorm uit naar dit optreden als is het ook maar om de hoge sentimentele en amusementwaarde. Organisator en zanger Toon van de Heuvel maakt hiermee voor de tweede keer in het programma zijn o
pkomst. Helaas een groot deel gemist van dit optreden door de ellendig lange wachttijden bij de frituur, maar dat het een leuk optreden was, mag ik van de vele bezoekers aannemen. We pikken de laatste nummers toch nog even mee en zien vooral enthousiaste en gepassioneerde muzikanten op het podium die elk willekeurig nummer een leuk gitaardeuntje kunnen geven. Boekels trots was weer eens te aanschouwen en inmiddels komt het publiek ook al aardig los.
En dat is te zien bij de Pignose Willy’s. Weer een verrassing in het programma en muzikaal erg sterk duo. De drummer/gitarist/zanger zou in zijn eentje een band kunnen starten én met succes. De aanvulling van zijn – in bijzonder lelijk pak gestoken- mede muzikant met zijn mondharmonica maakt het een briljant geheel om naar te luisteren en kijken. Het plezier en de muzikaliteit spat er vanaf! Zeker een hoogtepunt van de dag!
Snel weer naar buiten om de mannen van Imitallica te zien spelen. Niet voor de eerste keer op Knipoog en als we de zanger moeten geloven hopelijk ook niet voor de laatste keer. De band laat de bekende nummers van Metallica horen, welke door de jaren heen behoorlijk zijn opgestapeld. Ze hadden dan ook nog wel langer dan een uurtje door kunnen gaan. Leuk om te zien dat ze er duidelijk plezier in hebben en dat hoor je ook. Niks op aan te merken.
Binnen treden de oudgedienden van de metalcore scene in onze regio op; Onfire. De zaal is flink gevuld want deze mannen hebben door de jaren heen hun fanbase flink opgebouwd. Ze geven een energiek en krachtig optreden. Stevige gitaren en strakke drumpartijen. Enkel puntje van kritiek is dat de dubbele zang het optreden met momenten behoorlijk chaotisch kan maken. Soms is less more.
De afsluiter op het buitenpodium is dit jaar Rattlesnake Shake en die staat garant voor een goed feestje. Tot aan vooraan bij het podium is het buiten terrein gevuld met dansende, springende en vooral plezierhebbende bezoekers van Knipoog. Rattles
nake Shake laat met ongekend enthousiasme alle gouwe ouwe rockhits horen en gooit er geregeld zijn eigen sausje overheen, zoals hun bekende en bizarre medley van metallica en malle babbe. Een heerlijk feestje waar menig bier blijft vloeien en we gaan nog even door…
De afterparty wordt verzorgd door Duck and Cover. Een uitdagende coverband uit Oss.  Voor de metalliefhebber een waar feestje met allerlei bekende hits van de helden van nu en vroeger. Een prima keuze om weer een geslaagde editie van Knipoog Pure Rock af te sluiten. Ondanks de grijze wolken hebben de bezoekers van Knipoog zelf de festivalsfeer meegenomen en zich niet laten tegenhouden. Een programma met veel muzikale verrassingen maakte het weer een geslaagde dag! Volgend jaar viert Knipoog zijn tiende verjaardag en zal er flink uitgepakt worden. Ook dan is Rockportaal er weer bij. Jij toch ook?

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00