Home » Le Butcherettes – bi/MENTAL

Le Butcherettes – bi/MENTAL

door Edwin Knip
103 views 2 minuten leestijd

Garage rock uit Mexico op alweer het vierde album van deze band.
Onder leiding van zangeres/gitariste Teri Gender Bender komt Le Butcherettes met een nieuw album. De band wordt gecompleteerd door bassist Manfred Rodriguez-López, drummer Alejandra Robles Luna en toetsenist Riko Rodriguez-López. De band wordt in 2007 opgericht en weet de aandacht te trekken tijdens de live shows door de nadruk te leggen op uitbuiting van vrouwen. In 2011 komt het eerste album uit.
Het nieuwe album opent met Spider/WAVES met een gastrol voor Jello Biafra (Dead Kennedys). Het is het langste nummer uit de reeks van dertien titels. Het begin is overrompelend waarna het nummer iets intiemer wordt en de stem van Gender Bender herinneringen oproept aan Tori Amos. Totdat de vocalen steviger worden, dan valt het vergelijk weg. Strong/ENOUGH is een nummer dat zich niet makkelijk laat vangen, er zijn behoorlijk wat geluidsvervormers en echo’s gebruikt. In THE END begint met een koortje, lieflijk gezang onder begeleiding van een akoestische gitaar. Het nummer versnelt nergens en met een minimale muzikale begeleiding is dit bijna een ballad.
De titels zijn door de band weergegeven in twee delen, deels in kleine letters, deels in kapitalen. Het is net even anders dan de geldende regels. En dat is met de nummers op dit album eigenlijk net zo. Op het moment dat je denkt te weten hoe een nummer door zal gaan of hoe een volgend nummer zal gaan klinken, wordt de luisteraar op een verkeerd been gezet. StrugglesSTRUGGLE is een rustig nummers van alsmaar wisselende ritmes zonder enige duidelijke samenhang. Juist door het ontbreken er van vormt het een geheel.
Op MotherHOLDS mag Alice Bag (The Bags) de gastvocalen voor haar rekening nemen. Het is een memorabel nummer geworden waarbij de muzikale omlijsting verscheurt wordt door de kreten en uithalen van Bag. Met deze dertien nieuwe nummers laat de band een uitstekend visitekaartje achter. De liefhebber kan de band live zien spelen op 29 maart in Paradiso.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00