Home » Nervosa: een kort interview tijdens de tour

Nervosa: een kort interview tijdens de tour

door Jochem van der Steen
586 views 4 minuten leestijd

Een paar jaar geleden viel de Braziliaanse death/thrash band Nervosa uiteen. Gitariste Prika Amaral maakte een doorstart terwijl de andere bandleden de nieuwe band Crypta begonnen. Prika stelde een nieuwe, internationale band samen met vocalist Diva Satanica (Spanje), drummer Eleni Nota (Griekenland) en Mia W. Wallace (Italië). Samen brachten ze het album Perpetual Chaos uit en gingen ze on tour. Helaas werd die onderbroken vanwege de pandemie. Intussen is de tour weer van start gelukkig en heb ik de kans Prika Amaral net na hun optreden in de Willemeen te interviewen.
Hoe is het om weer op tour te kunnen?
Deze tweede helft is extra geweldig omdat de covid restricties grotendeels verdwenen zijn. Dat is een stuk leuker.
Wat is het leukste en minst leuke aan touren?
Het minst leuke is dat we familie en vrienden moeten missen tijdens de tour. Maar we vinden het zo leuk om op te treden dat we daar wel mee kunnen leven.
Ik begreep dat jullie de tourbus hebben ingeruild voor losse, kleinere busjes?
Ja, naast de gestegen kosten van een tourbus waren ze ook simpelweg niet te vinden omdat iedereen na de lockdown ineens weer als een gek ging touren. Dus we besloten met twee kleinere busjes te reizen en in hotels te blijven slapen.
Hoe stelden jullie de setlist samen voor deze tour?
We keken naar wat live het beste werkte, waar de mensen het meest op headbangden. Daarnaast hebben we gekeken naar welke nummers het best beluisterd werden op platforms als Spotify en combineerden die. Daarnaast hebben we natuurlijk nummers toegevoegd van het nieuwste album om dat, en onze nieuwe lineup te promoten. Dus we spelen drie of vier nummers van Perpetual Chaos.
Ik begrijp dat jullie bassist Mia W. Wallace geen deel meer uitmaakt van de band van Abbath?
Klopt. Abbath wil de lineup vasthouden met mensen uit Noorwegen omdat dat simpelweg makkelijker is met touren et cetera. Hij vindt het lastiger met bandleden uit verschillende landen.
De lineup van Nervosa bestaat ook uit mensen uit verschillende landen. Is dat nooit lastig met repeteren en touren voor jullie dan?
Het valt wel mee. Europa is net een groot land met verschillende staten. Het is best makkelijk om daar te reizen en niet zo duur. Voor vijftig euro of zo kun je naar Italië of Spanje. Italië ligt ook mooi in het midden van Spanje en Griekenland waar twee van onze bandleden vandaan komen. Milaan is dan een prima plek om te verzamelen want het heeft maar liefst drie luchthavens. Daarnaast spelen we tegenwoordig zoveel live dat we niet veel hoeven te repeteren.
Merk je ooit iets van onderlinge cultuurverschillen?
Waarschijnlijk is er het meeste cultuurverschil met ons Griekse bandlid Eleni. Ik kom uit Brazilië en dat heeft veel migranten uit Portugal, Italië en Spanje, dus dat ligt cultureel wat dichter bij elkaar allemaal. Nu heeft Griekenland ook wel wat Italiaanse invloeden, dus eigenlijk valt het over de hele line wel mee met die verschillen. We voelen ons heel erg verbonden met elkaar.
Zijn jullie ook al bezig met een nieuw album?
Jazeker! We zijn vorig jaar begonnen aan het schrijven van een nieuw album maar dat ging superlangzaam vanwege onze tour. Maar nu gaat het ineens hard, dus jullie kunnen het album volgend jaar verwachten.
Kom je je ex-bandleden van Crypta nog wel eens tegen?
Nee, die spelen heel andere shows, meestal in andere landen.
Ik weet dat je best een bierliefhebber bent, vooral van IPA. Heb je nog wat lekkere biertjes ontdekt tijdens deze tour?
Ik drink niet meer tijdens de tour want dan voel ik me sneller vermoeid en helemaal met dit warme weer. Wellicht in de winter weer als ik wat meer uitgerust ben. Over het algemeen vermijd ik drank tijdens een tour, behalve als we een dagje vrij hebben. Ik drink meestal gewoon thuis met vrienden als ik niet op tour ben.
 

 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00