Home » Objector: Openen voor Kreator, Exodus of Overkill is nog steeds een droom

Objector: Openen voor Kreator, Exodus of Overkill is nog steeds een droom

door Filip van der Linden
8,3K views 9 minuten leestijd

De overvloedige regen en overstromingen die België deze week treffen, deden ons terugdenken aan de voorbije zomer. Er stond een Belgische band klaar om op de heilige grond van Wacken op te treden, maar die zijn concert letterlijk en figuurlijk in het water zag vallen. Rockportaal ging eens polsen hoe het sindsdien vergaan is met Objector, de winnaar van de Belgische Wacken Battle.

Met welke ambitie hadden jullie je voor deze de Belgische Wacken Battle ingeschreven?
Objector:
Eigenlijk hadden we ons ingeschreven om zo een extra optreden te hebben. Groot was onze verbazing dat we door de eerste selectie kwamen en daadwerkelijk ook de halve finale mochten spelen. Toen we die wonnen, kregen we het gevoel dat we een kans maakten om een droom in vervulling te zien gaan.

Jullie sprongen er toen wel een beetje uit tussen de deelnemers. Vaak zijn dat jonge bands met weinig ervaring. In de finale stond met Hope Erodes nog een andere ervaren band. Was dat voor jullie de te kloppen concurrent?
Objector: Wij vonden dat de meeste bands tijdens de halve finales en finale wel veel kans maakten. Elke band had wel een goede reden om te kunnen winnen. En Hope Erodes stak er inderdaad een beetje uit, maar ook Secondhand Saints, Promise Down, Unravel,.. om er maar een paar te noemen.

Ik maakte in mijn verslag van de finale een opmerking over de korte broek en sandalen van jullie zanger Bock. Is dat iets waar jullie wakker van liggen?

Objector: Wij hechten erg weinig belang aan een outfit. Het gaat ten slotte – toch voor ons – in de eerste plaats om de muziek. Dat andere artiesten of bands een stage-outfit willen dragen is hun keuze. Zolang je je er goed bij voelt maakt al de rest weinig tot niks uit. Wij vinden dat er nogal snel wordt gekeken of er een stage-outfit aanwezig is, en dat de band of artiest daarop beoordeeld wordt. Vele outfits worden ook vaak overschat.

Kort voor de finale stapte jullie toenmalige drummer uit de band. Was dat iets dat er al langer zat aan te komen?

Objector: We voelden al iets langer dat dat er zat aan te komen. Of hij nadien spijt heeft dat hij daardoor niet mee kon naar Wacken, weten we niet. Hij had aangegeven dat hij bij de band zou blijven tot we iemand nieuw hadden, en dat was dus tot kort voor de finale het geval.

Hoe zijn jullie bij de nieuwe drummer Ricardo (ex-Cathubodua) uitgekomen?
Objector: Eigenlijk heel toevallig. Ricardo contacteerde ons om een band te vervangen die op het laatste moment moest afhaken voor een optreden. Wij konden op dat moment ook niet, maar ik zag zijn profiel en merkte op dat hij een drummer was. Ik heb hem gewoon de vraag gesteld of hij niet geïnteresseerd was in Objector en na een paar dagen was hij onze nieuwe drummer.

Objector stond in augustus dan op Wacken helemaal klaar op het podium om te beginnen spelen, maar jullie kregen na de soundcheck geen ‘go’ van de organisatie door het slechte weer. Probeer eens onder woorden te brengen hoe groot de teleurstelling was.
Objector: Kut! Wij stonden inderdaad backstage helemaal klaar. De band voor ons (die het festival zouden openen) hadden een uitvoerige soundcheck gedaan en iedereen die op dat podium speelde kreeg een set van slechts 20 minuten, dus wij moesten wel klaar staan. Na een drietal uren en een paar keer uitstel kregen we dan het verdict te horen dat we helemaal niet zouden spelen. Op dat moment heerst er vooral ongeloof en teleurstelling, zelfs al voelde je dat wel aankomen. Een aantal andere bands waren echt wel razend. Terecht ook want er waren bands bij die een lening hadden moeten nemen om tot daar te geraken. Er werd toen ook wel meteen gezegd dat de bands die toen niet konden spelen in 2024 mochten terugkeren.  Een uur later waren de gemoederen bij ons al wel een beetje gezakt en konden we genieten van de backstage en het gehele festival. Dat is ook wel de moeite waard. Voor ons als band zagen we een mooie droom letterlijk in het slijk vallen, maar we kunnen dat wel relativeren.

Is het intussen officieel bevestigd dat jullie in 2024 opnieuw naar Wacken kunnen voor een concertje?
Objector: Ja hoor. Die Duitsers zijn nog niet van ons af. We gaan daar in Wacken echt wel laten zien waar Objector voor staat. Kick Ass!

Genoeg over Wacken. Het is al even geleden dat Objector nieuw materiaal opgenomen en uitgebracht heeft. Zit dat er aan te komen?
Objector: Dat zit er zeker aan te komen. Door het intensieve repeteren voor Wacken en door het inwerken van onze nieuwe drummer werd dat doel nogmaals achteruitgeschoven. Maar we zijn er volop mee bezig. Verwacht niks nieuws, we blijven spelen wat we graag spelen. Uiteraard zal Ricardo zijn eigen ‘stijl’ kunnen drukken, maar de meeste nieuwe nummers waren al gevormd voor hij bij de band kwam. Hier en daar zal er wat bijgeschaafd worden en ik hoop dat hij zijn roots wat kan meegeven (Ricardo is Mexicaan).

Op Wacken kunnen spelen, kan soms al eens een paar deuren openen. Is er daardoor interesse gekomen van een label, een booking agency of endorsements? Of van een Graspop of Alcatraz of buitenlandse festivals?
Objector:
Voorlopig nog niet. Het is ook dubbel. We stonden daar wel op de affiche, maar we hebben ons daar nog niet kunnen bewijzen. Het zou natuurlijk heel mooi zijn mochten we daardoor iets in de wacht slepen.

Jullie agenda voor dit jaar zat al goed vol en volgend jaar staan jullie alvast op de Miracle Metal Meeting in Deinze, met Venom Inc, Sinister en Nervosa. Naar welke van de andere bands op de affiche kijken jullie het meeste uit?
Objector: Allemaal! We zijn enorm blij en trots dat wij mee op de affiche staan tussen die mengeling van legendarische bands en nieuw geweld. Ook tof dat Unravel, een mede-finalist van de Wacken battle, dit fetsival opent.

De Brielpoort was vroeger heel bekend als concertzaal voor onder meer Slayer, Pantera, Faith No More, Testament, Iced Earth, AC/DC, Motörhead, Alice Cooper, Scorpions, Helloween, Exodus, Kreator, Moonspell, …. Is dat iets dat bij jullie tot de verbeelding spreekt of is de Brielpoort gewoon een podium dat wat groter is dan anders?
Objector:
Een groter podium is altijd wel wat leuker en als daar dan nog wat grootheden op hebben gestaan dan is dat ook heel tof, maar uiteindelijk staan wij daar om ons eigen ding te doen en hopelijk geniet het publiek daar dan van.

Deinze heeft behalve de Brielpoort ook nog de Elpee. Daar speelden jullie al samen met onder meer Izegrim, Bütcher en Krisiun. Goede herinneringen?
Objector:
Zeker, dat was heel leuk om te doen en super gezellig. Enorm toffe bazin en we hopen daar nog vaak te mogen optreden.

Jullie zijn als band al even bezig, maar er lijkt in Vlaanderen een nieuwe generatie van thrash-death bands op te staan, met o.m. Scarificator, Cobracide, Axident, … Zijn er in Vlaanderen wel genoeg zaaltjes, festivals en publiek voor zoveel (goede) thrashbands?
Objector:
Er zijn nooit genoeg zaaltjes voor eender welk genre. En hoe meer thrash hoe beter! Het is wel jammer dat er een aantal venues zijn verdwenen.

Jullie zouden onlangs in de Little Devil in Tilburg spelen. Als band uit Turnhout (heel dicht bij de grens met Nederland) zou je verwachten dat jullie vaker over de grens gaan spelen?
Objector:
Dat optreden als support van Toxik in Tilburg werd afgelast vanwege een ongeval met hun gitarist. Nederland hebben we inderdaad nog maar een handvol keer gespeeld als band, maar ook daar proberen we werk van te maken. Makkelijk is het geenszins.

De Wacken Battle winnen geeft Objector een boost gegeven. Wat staat er nog op de bucketlist van de band?
Objector:
Alles wat ons pad kruist bekijken we als een bonus. Uiteraard is onze bucketlist nog niet helemaal afgevinkt. Openen voor een grote band als Kreator, Exodus of Overkill is nog steeds een natte droom voor ons. Op Graspop en Alcatraz kunnen staan, dat zou ook heel fijn zijn. En een keertje over het water (UK) of richting het Europese zuiden zien we ook nog wel binnen onze mogelijkheden. Maar we nemen de dingen één voor één.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00