Home » Rootsriders – Effenaar (Eindhoven) 10/05/2019

Rootsriders – Effenaar (Eindhoven) 10/05/2019

door barbara@rockportaal.nl
474 views 3 minuten leestijd

Op deze vrijdagavond had de Effenaar in Eindhoven de Rootsriders op het podium staan. Deze Bob Marley tribute band doet momenteel een flinke tour door Nederland en België met hun nieuwe show LEGEND35. Tijdens deze shows brengen ze een hommage aan het album Legend, het beroemde verzamelalbum dat 3 jaar na de dood van Bob Marley werd uitgebracht en dit jaar alweer 35 jaar bestaat. Boegbeeld van de band is de uit Soedan afkomstige leadzanger Mo Ali die een paar keer per jaar wordt ingevlogen om met de Rootsriders op te treden. 

Maar het zijn de Rootsriders, zonder Mo dus, die rond de klok van half negen de avond openen met een nieuw eigen nummer met de titel Joy, waar je als toeschouwer gelijk een lekker warm zomers gevoel van krijgt. Het nummer wordt begin volgende maand uitgebracht door de Royal Rootsband, een nevenproject van de bandleden van de Rootsriders. Een uitstekend begin van de avond dus en een mooie opmaat voor wat nog komen zou. Inmiddels is Mo Ali ook het podium opgekomen en wordt er voortvarend gestart met Iron Lion Zion, dat overigens niet van het album Legend afkomstig is. En al snel verandert de grote zaal in een dansende, zingende en gebroederlijke menigte. En dat zou de hele avond zo blijven.
Onder aanvoering van Mo Ali, wiens stem ongelooflijk veel op die van Bob Marley lijkt worden supergave uitvoeringen van het album Legend over het publiek uitgestrooid. Ik hoorde o.a. Exodus, I Shot The Sherif, Stir It Up, Get Up Stand Up, No Woman No Cry, Redemption Song, One Love en Buffalo Soldier voorbij komen. Voor het publiek bekende meezingers en stuk voor stuk juweeltjes. Maar ook een van de achtergrondzangeressen, Tamara Nivillac krijgt haar ‘moment of fame’ en zingt o.a. het nummer Waiting In Vain. Deze Tamara, ook wel Tamy genoemd, heeft een dijk van een stem en is samen met haar collega Raquel Brown absoluut een grote aanwinst voor de band.
En ook de overige bandleden, bestaande uit Gitarist Huey Buitendorp, drummer Jesse Bonger, bassist Derrick EE, en beide keyboardspelers Felitciano Burnett en Erno Klein dragen ieder hun muzikale steentje bij. Hier stond echt een retestrakke band. Dit is niet de zoveelste formatie die in de volksmond een coverband wordt genoemd, maar een waardige tribute aan de man wiens geest, en niet alleen in muzikaal opzicht, nog steeds rondwaart in Jamaica, het land waar Bob Marley opgegroeide en begraven is. Maar zoals altijd komt er aan ieder concert een eind, en de Rootsriders doen dat met de in 1980 uitgebrachte zomerse hit Could You Be Loved. Nog een keer konden wij genieten van Mo Ali en band en dan is het echt over en uit. Wat een supergave avond en wat een mooi eerbetoon aan het tijdloze muziekdocument van The King of Reggae!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00