Home » Stevie Nicks – Live In Concert The 24K Gold Tour

Stevie Nicks – Live In Concert The 24K Gold Tour

door Edwin Knip
210 views 2 minuten leestijd

Een indrukwekkende setlist van een mythische zangeres, opgenomen tijdens twee volledige uitverkochte shows.
Het album is de soundtrack van de film die wereldwijd vertoont wordt in bioscopen. Met deze film geeft Nicks muziek liefhebbers een virtuele eerste rang show van een van de meest iconische live artiesten van deze tijd.  De film vertelt ook achtergrond verhalen en onthult de inspiratie voor enkele van de beroemdste liedjes en teksten uit de muziek geschiedenis.
De film bevat een setlist van fan favorieten uit haar solo carrière en van haar tijd bij Fleetwood Mac, zoals Rhiannon, Stop Draggin’My Heart Aroudn, Edge Of Seventeen, Landsldie en anderen, maar ook zeldzame pareltjes uit haar platina catalogus. De toer was volgens Nicks haar meest favoriete toer, niet alleen zong ze uitsluitend haar eigen nummers, ze genoot ook van het vertellen van de verhalen achter de liedjes.
Stevie Nicks wordt alom beschouwd als een van de belangrijkste vrouwelijke stemmen in de rockmuziek met een ongeëvenaarde carrière. Ze heeft zes Top 10 albums, 8 Grammy nominiaties en ze is de eerste vrouw die tweemaal werd opgenomen in de Rock & Roll Hall of Fame – met Fleetwood Mac in 1998 en als solo artiest in 2019. Als lid van Fleetwood Mac en als solo artiest heeft ze meer dan 140 miljoen platen verkocht en won ze verschillende Grammy’s.
De 24 Karat Gold Tour was de zeventiende (!) toer van Nicks met als special guest The Pretenders in het eerste deel en later Vanessa Carlton. Op 6 september 2016 kondigt Nicks een reeks van 27 shows aan in Noord Amerika. De toer dienst als ondersteuning van haar studio album uit 2014, 24 Karat Gold: Songs From The Vault. Door de grote vraag komt er een tweede reeks concerten in Noord Amerika waardoor de toer doorloopt tot in 2017. In de tijd van 25 oktober 2016 tot en met de laatste show in Dunedin, Nieuw Zeeland op 24 november 2017 geeft Nicks meer dan zestig concerten. Daarvan zijn er elf in Australië en Nieuw Zeeland, slechts één in Europa, in Londen, twee in Canada en de rest allemaal in de Verenigde Staten.
Naast de nummers toont de film ook verhalen van Nicks waarin ze spreekt over persoonlijke momenten met Tom Petty, Prince en Lindsey Buckingham. Op het album zijn uitsluitend zeventien nummers te horen, met extreem weinig interactie met het publiek. De stem van Nicks klinkt vertrouwt en als vanounds en nummers als Stop Draggin’My Heart Around, Gypsy en New Orleans klinken geweldig. Zeventien nummers lang weet Nicks te boeien met haar kenmerkende stem en als ze dan aan het eind samen met het publiek Landslide inzet, is er maar één conclusie mogelijk: dit is een top registratie van een zangeres waarvan je toch zeker ooit iets gehoord moet hebben.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00