Home » Sunset Sons – Effenaar (Eindhoven) 12/04/2016

Sunset Sons – Effenaar (Eindhoven) 12/04/2016

door Dennis Winkel
170 views 3 minuten leestijd

Sunset Sons leerden we kennen als support act van Image Dragons aan het begin van dit jaar. Ze maakten indruk op het Nederlandse publiek. Afgelopen jaar releaste ze hun eerste album Very Rarely Die en dat feestje komen ze maar wat graag vieren in Nederland. Zo staan ze in de Melkweg in Amsterdam, maar vanavond eerst in de Effenaar in Eindhoven. 
De avond wordt geopend door Nathan Ball. Deze jonge Brit uit Londen tourt momenteel door Nederland om nieuwe liedjes voor zijn aanstaande EP te testen. De muziek is donker en met een filmische kwaliteit. Ball begint de avond erg rustig en daardoor moet de Effenaar nog heel even wakker worden. De folk muziek kabbelt rustig door totdat hij een nieuw nummer wil testen. Dat doet hij met succes, het tempo wordt opgevoerd en de band komt los. Voor het eerste lukt het Nathan Ball om de zaal een beetje op te peppen. De nummers zijn erg sterk, maar het komt vanavond in de Effenaar niet tot zijn recht. De muziek kabbelt gedurende twintig minuten langzaam door en het wordt nergens echt heel spannend. Het publiek dat zin had in een heerlijke rock show van Sunset Sons moet echt haar best doen om niet in slaap te vallen. Dat is jammer, want Nathan Ball verdient echt beter.
Sunset SunsEn hoe anders kan de sfeer binnen een half uurtje zijn. De heren van Sunset Sons stappen en het podium op en een oorverdovend gegil en gejoel gaat door de kleine zaal van de Effenaar. Eindhoven heeft zin in een feestje op deze dinsdagavond, en de bandleden ook. Niks langzaam beginnen, meteen vol gas. In rap tempo komen hitjes als Tick Tock en Know My Name voorbij. De band ziet er fris uit en het geheel klinkt erg strak. Op wat technische problemen na tijdens het nummer Tick Tock gaat er weinig mis tijdens de show. Zanger Rory Williams zoekt meerdere malen het publiek op en de zaal smult ervan. De chemie tussen band en publiek is heel duidelijk voelbaar vanavond en dat komt de show echt ten goede. De band krijgt meer en meer plezier en lijkt ook veel strakker te gaan spelen. Een van de absolute hoogtepunten tijdens de set is Remember. Williams laat dan nog maar eens horen wat voor een fantastische zanger hij is. Dat kunstje herhaalt hij nogmaals als hij alleen aan de piano het prachtige I Can’t Wait speelt.
Sunset Sons maakt een hele sterke indruk in de Effenaar op de altijd lastige dinsdagavond. De band heeft er plezier in en de zaal ook. Hoewel de kleine zaal van de Effenaar niet helemaal vol zit zou het toch erg mooi zijn om deze show nogmaals te zien in de grote zaal. De band met stadionrock, maar nu in een garage en dat voelt soms wat apart.
 
 


 

 
 
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00