Home » Teramaze: "We hebben tegenwoordig alle vrijheid om muziek uit te brengen."

Teramaze: "We hebben tegenwoordig alle vrijheid om muziek uit te brengen."

door Jochem van der Steen
141 views 2 minuten leestijd

De Australische prog rock band Terramaze vervolgt deze maand hun concept album uit 2015, Her Halo met de vier tracks tellende plaat Sorella Minore. Het vertelt het verhaal van twee zussen. Na de dood van de oudste zus, wordt de jongste zus gekidnapt en opgesloten in een toren. Haar enige gezelschap is de man die over haar lot zal beschikken, The Tyrant. Hij zegt dat ze door zijn vader, The Beast, met hem in de echt zal worden verbonden. We stelden de band wat vragen over het album.
Waarom kozen jullie voor welhaast een EP in plaats van een volledig album?
Op basis van de lengte is het wel een album, het duurt 42 minuten. Dus, ondanks dat het vier numers bevat is het geen EP. Dat komt omdat één nummer 25 minuten duurt. Het album is wat korter dan de meeste van onze andere albums, dat wel.
Als het album verfilmd zou worden, wie zou je dan in de hoofdrollen casten?
Edward Norton zou Tyrant spelen, Kevin Spacey de slechte vader, Emily Blunt zou perfect zijn voor Sorella en Johnny Depp zou de clown spelen.
Waarom besloten jullie meer dan 1 vocalist te gebruiken op het album?
De vocalisten spelen allemaal een karakter in het verhaal van Sorella Minore. Het was erg leuk het te zo produceren en met anderen te werken. Muziek hoort leuk te zijn en dat viel prima uit. Ik ben er zeker van dat we dit nog eens zullen herhalen in één of andere vorm.
Is het al mogelijk om live op te treden in Australië? Hoe voelt dat?
Ik geloof dat het wel kan, maar we hebben het nog niet gedaan. We hebben zelfs nog niet samen gerepeteerd. We zijn te druk bezig geweest met het schrijven van nieuwe muziek. Sorella Minore komt bijna uit en we gaan rond oktober een nieuw volledig album uitbrengen. Het is een gekkenhuis, maar de inspiratie is daar en we hebben tegenwoordig alle vrijheid om muziek uit te brengen.
Zal het album na Sorella Minore dit verhaal weer verder vertellen?
Dat album zal klinken alsof Esoteric en Halo (de eerdere albums) een Frankenstein baby kregen. Ik ben er niet zeker van dat we het verhaal van Sorella nog verder zullen vervolgen, maar je weet maar nooit.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00