Home » The Asteroids Galaxy Tour – Doornroosje (Nijmegen) 11/11/2014

The Asteroids Galaxy Tour – Doornroosje (Nijmegen) 11/11/2014

door Rob Jacquet
273 views 3 minuten leestijd

Twee maal een recensie schrijven van een band waar je zes dagen geleden namens Rockportaal ook al over schreef (Melkweg Amsterdam)? Het wordt dan een uitdaging om niet in herhaling te vallen. Zeker als je vooraf weet dat ze exact dezelfde show met dezelfde setlist spelen.
Toch moet ik toegeven dat ik er geen spijt van heb gehad om ze nogmaals te zien. Ik heb het over the Asteroids GalaxyTour die, bezig met het hun Europese tour, na een uitstapje naar Oslo en Londen, vanavond weer terug zijn in Nederland.
Dit maal in een uitverkochte Doornroosje (kleine zaal) in Nijmegen. Het is bij aankomst ineens even verwarrend waar het optreden precies zou plaatsvinden omdat enkele fans erachter komen dat er op een andere locatie ook een Doornroosje schijnt te zijn (de OV-reisinformatie geeft inderdaad een ander adres op!) dan het Stationsplein, waar het uitgestorven is en er geen aankondiging hangt dat de band hier zou optreden.
Ik besluit voor de zekerheid een rondje om het gebouw te lopen, zoekende naar een bel of artiesteningang en kom op de hoek iemand tegen met een bos sleutels die staat te wachten op Evenline Vroonland die het voorprogramma gaat doen. Hij zag mij aan voor iemand die bij de crew hoort en doet direct de deur open. Dit blijkt dus een misverstand maar weet wel direct dat ik qua locatie goed zit.
De deuren gaan om 20.00 uur open en het wordt direct al erg druk ineens. Geholpen door een uiterst vriendelijk kassa-vrouw waar ik mij meld, krijg ik de toestemming en nodige bekende informatie mee (drie nummers fotograferen en geen flits), maar vergeet zij mij een bandje mee te geven. Daar kom ik pas achter als andere fotografen in de zaal hun rode bandje om doen. Voor de zekerheid besluit ik tegen de stroom in terug te gaan om alsnog een bandje op te halen waardoor bij terugkomst mijn favoriete plek is ingenomen door de fans die zo te horen aan de verschillende dialecten, uit heel Nederland komen.
Om 20.30 uur begint Eveline Vroonland met het voorprogramma. Een leuk optreden van een dansbare zangeres die met haar elektropop een half uurtje niet slecht doet. Maar je merkt wel dat het overgrote deel toch zit te wachten op de hoofdact.
Dat begint om 21.30 uur als de piano-intro het nummer Bring us together inluidt direct gevolgd door de uptempo nummers Navigator en Around the Bend. Wat mij direct opvalt is, is dat Mette Lindberg, de mooie zangeres van de band, levendiger op het podium staat dan tijdens hun concert in de Melkweg en nogal vaak precies met haar schoenen op het randje van het podium staat te zingen. De bekende nummers Suburban Space Invader, Lady Jesus en het bombastische Put the Envelope worden in snel tempo gespeeld. Uiteraard ontbreekt het nieuwe materiaal van hun nieuwe album “Bring us together” niet, zoals het prachtige Hurricane, Mij Club en hun nieuwe singel Rock the Ride.
De zaal danst en geniet en live klinkt het allemaal erg goed en vol. Echt contact met het publiek heeft Mette niet dan alleen een “dank je wel” na elk nummer, maar met haar soms uitdagende danspasjes richting mobiele telefoons maakt ze veel goed. Ook haar kleding is altijd wel apart te noemen. Beetje glitter, beetje retro zonder echt sexy te zijn.
Kort samengevat. The Asteroids Galxy Tour is live erg goed met veel dansbare nummers met muziekkanten die er voor gaan en er vanavond zin in hebben. Met de toegiften Dollars in the Night en uiteraard The Golden Age, gaan op 22.45 uur de lampen in de zaal weer aan en gaat iedereen met een tevreden gevoel richting uitgang. Bij de merchandising stand staat inmiddels een grote rij mensen maar ik snel richting station om de trein te halen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00