Home » The Boxer Rebellion – Effenaar (Eindhoven) 10/05/2016

The Boxer Rebellion – Effenaar (Eindhoven) 10/05/2016

door stijn@rockportaal.nl
137 views 3 minuten leestijd

Met een nieuw album op zak en een gestaag toenemende populariteit was het niet zo gek dat The Boxer Rebellion de kleine zaal van de Effenaar binnen no-time uitverkocht. Is Ocean to Ocean het album waarmee de mannen zich definitief van de jongetjes onderscheiden?
20160510 Joseph Lofthouse-4Voordat het zo ver is, is singer-songwriter Joseph Lofthouse aan zet. De Mancunian, woonachtig in Londen, weet met zijn zwoele folk de nog erg rumoerige zaal niet stil te krijgen. Toch mag hij na elk nummer op flink wat applaus rekenen, wat hij het publiek zeker niet in dank afneemt. Hij is verliefd geworden op Nederland, op haar publiek, en op chocomel, zo vertelt hij.
Ocean to Ocean moet voor The Boxer Rebellion dan dé doorbraak worden. Alle ingrediënten zijn aanwezig: hitjes, meezingers, en een extra eetlepel toegevoegde synthesizers. Even goed roeren en klaar is kees. Na dé single van het vorige album, Diamonds, staan de Boxers in ieder geval op de radar van het Nederlandse radiolandschap. Op de wat meer alternatieve radars van Nederland was de band al wat langer bekend: Ocean to Ocean is immers al hun vijfde wapenfeit.
Vijf albums, dat is ruim voldoende om een boeiende set mee te vullen. Nummers van elk album komen aan bod, alhoewel de inbreng van debuutplaat Exits is beperkt tot slechts één nummer, het overigens niet minder indrukwekkende We have this place surrounded. Het mag geen verrassing heten dat het vijfde studioalbum het grootste stuk van de taart op mag eisen. Keep me close is het openingsnummer; later komen onder andere de single Big Ideas en nummers als Let’s disappear en Weapon voorbij. We schrijven laatstgenoemde alvast met potlood op als de volgende single.
20160510 The Boxer Rebellion-4De nieuwe nummers passen als gegoten tussen de bekende nummers van weleer. Een veel gehoorde opmerking over Ocean to Ocean was dat de band nu wel erg richting electronica stuurt, maar live blijkt die aantijging alleszins mee te vallen. De synths en drumcomputer zijn niet meer dan een welkome voetnoot die het geluid van de band verruimd heeft.
Herkenbaarheid is wel het sleutelwoord van het concert. Oude nummers worden luidkeels meegezongen en de band voelt zich thuis in Eindhoven. De nieuwe nummers staan broederlijk naast de oude nummers en kunnen probleemloos in het The Boxer Rebellion-canon opgenomen worden. De enige kanttekening die we kunnen maken is dat de band net een klein beetje charisma mist om hun live-shows echt memorabel te maken, maar wie weet verandert dat als ze in het najaar weer terugkomen naar ons land. Hopelijk nemen ze dan weer hun vertrouwde Watermelon mee.
Setlist: Keep me close / The runner / Always / We have this place surrounded / Let’s disappear / Semi-automatic / Evacuate / New York / Caught by the light / Big ideas / No harm / Weapon / Pull yourself together / Spitting fire / Let it go / Promises / The gospel of Goro Adachi


 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00