Home » Unherz – Sinnkrise

Unherz – Sinnkrise

door Edwin Knip
259 views 1 minuten leestijd

Het negende album van het Duitse Unherz wordt opgenomen in de tijd van COVID19.
Noodgedwongen zitten de bandleden thuis terwijl zij werken aan hun nieuwe album. Teksten verhalen over persoonlijk leed met als belangrijkste boodschap dat opgeven nooit een optie is.  Zanger/gitarist Felix Orschel heeft een rauwe stem dat een extra randje ‘ruigheid’ meegeeft aan de nummers op Sinnkrise. Bijgestaan door gitarist Andreas Arnold, bassist Benny Daniel en drummer Matthias Heylmann weet de band meer dan een uur te vullen met twaalf nieuwe titels.
Op het nummer Es Ist An Der Zeit krijgt zanger Orschel extra ondersteuning van zanger Richard Jung en zangeres Jessica Conte. Op het titelnummer Sinnkrise en het nummer Löwenherz horen we de stem van zanger Jean Bormann (Rage). De eerste nummers zijn stevige rocksongs waarna met het nummer Ich Falle er iets ruiger gemusiceerd wordt. Sinnkrise is het eerste moment op het album dat het tempo flink omlaag gaat.
Na het wederom stevige Als Gabe Es Kein Morgen Mehr gaat het tempo nogmaals omlaag voor het bijna intieme Auch Engel Konnen Fallen. Zo weet de band stevige, ruige rock perfect te combineren met intiemere nummers ala Es Ist An Der Zeit en Als Gabe Es Kein Morgen Mehr. Het is zeker niet een uur lang recht-toe recht-aan Duitse rock, de band varieert in de muzikale omlijsting en dat maakt het geheel aantrekkelijk.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00