Home » BATUSHKA – Царю Небесный (Carju Niebiesnyj / Heavenly King)

BATUSHKA – Царю Небесный (Carju Niebiesnyj / Heavenly King)

door Jochem van der Steen
150 views 1 minuten leestijd

Deze populaire black metal band viel in 2019 uit elkaar met als resultaat dat er nu twee versies zijn van deze band met dezelfde naam. Eentje met Христофор (Krzysztof “Derph” Drabikowski) en eentje met Варфоломей (Bartłomiej “Bart” Krysiuk). Lekker verwarrend. Extra verwarrend omdat de band altijd geheel gemaskerd op het podium staat. Deze week verschijnt de nieuwe EP van de Krysiuk versie.
Deze EP verpakt wat agressievere black metal songs met blastbeats in een openings- en slottrack die trager en meer atmosferisch zijn. De lome, duistere, doom klanken met diepe bastonen zorgen voor een onheilspellend sfeertje. Het is die verpakking die ervoor zorgt dat de andere, vier snellere tracks extra fel klinken.
Hoewel de voor black metal kenmerkende galm redelijk aanwezig is, heeft de band er voor gekozen de productie toch lekker vol te houden. Dus verwacht geen oertype sound die klinkt alsof het in een vochtige, Noorse kelder is opgenomen. Dat volle geluid komt de kracht van de nummers zeker ten goede.
Wat mij betreft heeft de Krysiuk-Batushka met deze EP een voorsprong weten te behalen op de concurrent.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00