Home » Billy Ocean – Effenaar (Eindhoven) 24/03/2019

Billy Ocean – Effenaar (Eindhoven) 24/03/2019

door Patrick Spruytenburg
233 views 2 minuten leestijd

Op deze zondag had de Effenaar in Eindhoven niemand minder dan soullegende Billy Ocean op het podium van de grote zaal staan. Deze van oorsprong uit Trinidad afkomstige zanger is één van de grootste Britse zangers ooit en scoorde gigantisch veel hits in de jaren ’80. Allemaal songs die regelmatig naar nummer een schoten en allen de juiste ingrediënten bevatten om luidkeels mee te zingen en de beentjes van de vloer te krijgen.
Een support act was er deze avond niet, en dat was ook niet nodig want vanaf het eerste nummer Are You Ready laat de sympathieke, goedlachse zanger en zijn band er geen twijfel over bestaan. Ze zijn hier in Eindhoven om samen met het publiek een feestje te bouwen en slagen daar met vlag en wimpel in. Wat gelijk opviel is dat Billy in al die jaren nog zeer goed bij stem is. Er werd voorgezet met het nummer Upside Down waar Billy zijn oog liet vallen op een klein meisje uit het publiek dat Alida heette en waarvan hij een rooscadeau kreeg.
Maar het was vooral verder in zijn show dat tot de verbeelding van velen sprak. Toen kwamen de hits van Billy waaronder Love Really Hurts Without you, Red Light Spells Danger, Suddenly, ‘Loverboy, en de When The Going Gets Tough, The Though Get Going voorbij en zijn een feest der herkenning voor de fans. Deze nummers worden door het publiek dan ook luidkeels meegezongen.
Maar ook de reggae wordt door Billy niet geschuwd en de Bob Marley cover No Woman No Cry wordt door hem uitstekend vertolkt en wordt door alle aanwezigen volmondig meegezongen. En niet alleen zijn stem, ook de moves van de goedlachse soullegende zijn een lust en oog voor het publiek en dan met name van het vrouwelijk schoon.
Deze fantastische, swingende en muzikale avond wordt afgesloten met de kaskraker “Caribbean Queen” en nog een keer gaat het publiek volledig uit zijn dak. En ik kan na afloop niet anders concluderen dat niet alleen ik maar ook de overige aanwezigen een geweldige avond hebben gehad
Setlist: Are You Ready – Upside Down – Pressure – Nights (Feel Like Getting Down) – Love Zone – Love Really Hurts Without You – The Colour of Love – Stay the Night – No Woman, No Cry ((Bob Marley & The Wailers cover) – Red Light Spells Danger – Suddenly – Loverboy – Get Outta My Dreams, Get Into My Car – When the Going Gets Tough, the Tough Get Going – (encore) Caribbean Queen

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00