Home » Corroded: we spelen lang niet zo veel in Nederland als we zouden willen

Corroded: we spelen lang niet zo veel in Nederland als we zouden willen

door Filip van der Linden
245 views 3 minuten leestijd

De Zweedse heavymetalband Corroded is nog niet zo heel bekend in Nederland. Toch stonden deze Zweden hier al minstens twee keer op een podium: één keer als support van Airbourne in de 013 in Tilburg en twee jaar geleden nog als support van Pain in de Metropool in Hengelo. Frontman Jens Westin van Corroded zou graag wat vaker naar Nederland komen. “We spelen hier lang niet zo veel als we zouden willen. We kennen jullie festivals: Dynamo, Amsterdam Metalfest, Into The Grave en Fortarock. En we zouden daar uiteraard heel graag eens op het podium staan. Ook jullie clubs en zalen willen we graag eens beter leren kennen. Misschien komt het ervan op onze volgende Europese tournee. We merken wel dat onze video’s in Nederland goed opgepikt worden”
 
In Zweden zijn jullie een heel stuk populairder. Hoe moeten we ons dat voorstellen?  “We hebben in Zweden het record op onze naam taan als grootste publiekstrekker op de 4 Sound Stage, we spelen daar op alle rock- en metalfestivals, Sabaton Open Air en Sweden Rock, en als we een album uitbrengen staat dat gegarandeerd in de top tien. Het is allemaal begonnen toen onze song Time And Again van ons debuut Eleven Shades Of Black  opgepikt werd door de populaire tv-show Survivor. Vanaf toen is het, op een paar kleine haperingen na, eigenlijk niet meer stilgevallen. Intussen zijn we ook in Duitsland best wel populair.”
 
 
Doet Nederland behalve de metalfestivals bij jullie nog een belletje rinkelen? “Within Temptation kent uiteraard iedereen in de hele wereld. En de broertjes van Van Halen zijn toch ook Nederlanders? Op een Belgisch festival speelden we samen met King Hiss en van die band was ik toen behoorlijk onder de indruk. Die band heb ik daarna nog wel wat gevolgd, maar voorts ken ik maar weinig van jullie Nederlandse of Belgische bands.”
 
Jullie nieuwe album Bitter is sinds kort uit en wordt vaak aangeduid als donkerder en agressiever. Ervaar je dat zelf ook? “Het is niet zo dat we met die gedachte de studio zijn ingetrokken, maar dat is inderdaad hoe de meeste fans Bitter ervaren: brutaler, zwaarder en harder, maar met nog steeds veel aandacht voor de melodie. Zelf horen wij vooral hoe we als band gegroeid zijn sinds het vorige album, Defcon Zero. Bitter is inmiddels ons vijfde studio-album.”
 
Je geeft ook aan dat er op Bitter meer politiek in de teksten zit. “Dat klopt, al hou ik het wel graag nogal abstract. Ik ga niemand vertellen wat ze moeten doen of laten of hoe ze moeten denken of stemmen. Ik roep vooral mensen op om wat vriendelijker te zijn voor elkaar, want je ziet overal kilte, woede en harteloosheid. Dat is zowat de algemene gedachte achter de teksten op Bitter. Maar de teksten blijven toch wel mijn eigen kleine observaties. En we blijven trouw aan onze working class-roots. Ik ga niet plots over klimaatproblemen beginnen schrijven omdat een meisje als Greta Thunberg in het nieuws komt, ook bij jullie in Nederland en België, naar ik hoor. Waarbij ik niet uitsluit dat ik voor een volgend album die problematiek niet zal aankaarten. Dat zien we later dan wel weer.”
 

 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00