Home » Even bijpraten met Carnation

Even bijpraten met Carnation

door Jochem van der Steen
6,5K views 3 minuten leestijd

Ik sprak de Belgische death metal band Carnation al eerder tijdens de lockdown. Gelukkig had ik nu de kans om ze persoonlijk te ontmoeten na hun optreden op Graspop.

Ik heb gehoord dat jullie nieuws hebben, vertel eens.

We hebben aan het begin van deze maand ons nieuwe, derde, album aangekondigd dat in november zal uitkomen. Een dikke week later hebben we de eerste single daarvan, tevens de titletrack van het album, Cursed Mortality uitgebracht. Zoals mensen hebben kunnen horen klinkt dat wat anders dan men gewend is van ons. Het heeft wat meer progressieve invloeden, clean vocals, clean gitaargeluid en keyboards. We hebben dat aan onze standaard death metal toegevoegd om de sound te verbeteren en unieker te maken. Sommige mensen zal het verbazen, maar wij wilden het graag doen. We wilden iets creëren dat echt uniek van ons is.

Jullie hebben daar al wat van laten horen vandaag?

Ja, we hebben twee nieuwe nummers gebracht en dat is goed gelopen. Het is natuurlijk tricky, want je weet niet hoe het zal gaan als je iets nieuws brengt. We beschouwen deze show als de eerste show van onze nieuwe album cycle. We vinden het erg cool dat dat op Graspop is. Ook is mijn schmink nu vernieuwd. Veel firsts. We hebben nog niet echt goed de kans gehad om het optreden te bespreken maar wat we er van hoorden was supergoed. Er waren crowdsurfers en en een circle pit.

Je staat in een leren jas op het podium. Was dat met die 30 graden niet bloedheet onder die lampen?

Het was warm, maar ik ben tijdens het optreden zo gefocust dat die warmte me niet zo opvalt. Maar als het optreden dan gedaan is, is het kookpunt bereikt en moet die meteen uit.

Zit er veel verschil in jullie festival setlist versus die van clubshows?

Dat valt wel mee. De lengte van een clubshow is vaak wat langer en dan hebben we wat meer nummers. Maar vandaag hadden we 50 minuten en dat is wel de perfecte lengte. In onze ogen is meer dan een uur te veel.

En wat volgt er nu?

In augustus hebben we eerst nog een Duits festival, en nog een Duits en Oostenrijks festival in september en oktober. We zijn nu vooral aan het opbouwen naar de album release op 3 november. We gaan een album release show doen in België maar willen die ook in het buitenland gaan doen. En er gaan komende tijd nog meer singles en promo’s uitkomen.

Foto: Ton Dekkers (Interdepent Photography)

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00