Home » Rowwen Hèze- 013 (Tilburg) 09/10/2015

Rowwen Hèze- 013 (Tilburg) 09/10/2015

door Maurice Tonies
211 views 4 minuten leestijd

013 in Tilburg is vernieuwd! Het pand aan de Veemarktstraat is grondig onder handen genomen en opent vandaag weer haar deuren. Van te voren is al bekend gemaakt dat de verbouwing nog niet helemaal klaar is, maar dat de zaal in ieder geval weer in gebruik is. Een verbouwing eist vaak een kwestie van geduld en het is spannend of alles weer optimaal werkt. Om alles even in de zaal goed te kunnen testen hebben ze een prima opener gevonden. Rowwen Hèze mag de zaal komen inzegenen!
IMG_3010-2Nieuwsgierig kijken de bezoekers overal rond. De indeling is dan ook behoorlijk op de schop genomen en het is voor iedereen even goed zoeken wat nu op welke plek zit. De gangen moeten nog onder handen worden genomen en vereisen nog wat afwerking, maar dat is natuurlijk niet het belangrijkste. Als dat klaar is zal iedereen nog gemakkelijker de weg weten te vinden in het pand. De gangen zijn nu nog wat kaal en vaal, maar daar zal ongetwijfeld verandering in komen. Het draait natuurlijk om de muziek en daarom betreden we al vrij snel de grote zaal. Meteen valt op dat het vloeroppervlak veel groter is geworden en de bar ook een metamorfose heeft ondergaan. De grote zaal is goedgevuld al de lichten voor de allereerste keer weer doven in 013.
Onder luid gejuicht betreedt Rowwen Hèze het podium in Tilburg en meteen is te zien dat de Limburgse formatie maar liefst zes extra muzikanten heeft meegenomen. De mannen uit America openen hun clubshow met Saus en meteen is te horen wat deze extra muzikanten in huis hebben. De nummers krijgen vanavond meer glans, klinken voller. Het publiek smult vanaf het eerste moment en als Rowwen Hèze Zondag in ’t Zuiden inzet gaan de kelen direct wijd open. Er zijn veel fans aanwezig en deze kennen de nummers van de mannen woord voor woord. Zoals vaker vliegt er bij een optreden van de Limburgers wat bier door de lucht en zo krijgt 013 ook een letterlijke inzegening. De sfeer is vandaag zeer gemoedelijk en men geniet van een schitterende optreden. Over het geluid hoeft men ook niet te klagen, want zowel vooraan als achteraan klinkt het geluid als een klok.
Het meenemen van extra muzikanten kan er soms toe leiden dat de nummers zoals je kent van een band ineens heel anders gaan klinken. Men heeft hier goed naar gekeken en ondanks de veranderde arrangementen blijft de vorm van de nummers behouden. Hier waakt het duo Tren van Enckevort en Jack Poels wel voor. Frontman Poels heet iedereen welkom in de zaal en is goed bij stem. Na al die jaren bewijst hij nog steeds een geweldig frontman en zanger te zijn. Het publiek krijgt met regelmaat kippenvel door nummers zoals Auto Vleegtuug, Heilige Anthonius en het mooie De Peel in Brand. Maar het is ook feest in 013 met Vergeate, ;t Roeie Klied en Henk is enne lollige vent. Met regelmaat vliegt het bier door de lucht en de menigte op het grote vloeroppervlak host er vrolijk op los.
IMG_3140Ook de extra muzikanten krijgen tijdens een paar momenten in de show de mogelijkheid om meer van zich te laten horen. Zo horen we een mooi uitgevoerde De Moan en wordt Shannons Song van een mooi arrangement voorzien. Maar ook tijdens de reguliere nummers komen de strijkers, toetsen en blazers goed tot hun recht. Eigenlijk straalt iedereen van oor tot oor en dit heeft een positieve uitwerking op het publiek. Als de reguliere speeltijd er bijna op zit kan de band het podium niet verlaten zonder Bestel Mar te spelen. Het feest blijft dan ook fier overeind en van voor- tot achteraan wordt er luid meegezongen.
Natuurlijk is er vandaag ook nog een toegift waarbij het publiek nog eenmaal kippenvel krijgt door Blieve Loepe, maar vervolgens weer mag doorfeesten met Tuba, waarbij alle gastartiesten ook nog een momentje krijg om van zich te laten horen. Het 30-jarige Rowwen Hèze weet wel hoe je een feestje kan vieren en het afsluitende Limburg is de bekroning op een goede show. 013 is vandaag op meerdere vlakken ingezegend. De zaal heeft de eerste beproeving doorstaan. Dat om een of andere reden de dj zijn muziek na afloop niet kan starten is eigenlijk wel komisch, zo zijn nog niet alle puntjes op de i gezet. 013 mag in ieder geval trots zijn op deze nieuwe zaal en Rockportaal kijkt alweer uit naar het volgende bezoek!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00